hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Ramazan ayı ne zaman, bayram hangi tarihte?

    2020 Ramazan ayı ne zaman, bayram hangi tarihte
    expand

    Ramazan ayı için geri sayım sürerken Diyanet, dini günler takvimi içerisinde 2020 Ramazan Bayramı tarihi ile ilgili detayları paylaştı. Üç aylardan sonuncusu olan Ramazan içinse oldukça kısa bir süre kaldı. Peki, 2020 Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve bayram hangi tarihte?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayı başlangıcı ile birlikte milyonlarca Müslüman oruç ibadetini yerine getirecek. İşte 2020 yılında idrak edilecek olan Ramazan ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar…

    RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan’da başlayacak, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs’a denk gelecek. Namaz vakitleri oruçların başlama ve bitiş saatleri il il cnnturk.com Ramazan sayfası üzerinden öğrenilebilecek.

    Diyanet verileri esas alınarak hazırlanan listede illerin ezan saatlerinin yanı sıra Ramazan ayı ve oruçla ilgili merak edilen konular da yanıt bulacak.

    RAMAZAN BAYRAMI HANGİ TARİHTE?

    24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü sona erecek. 24 Mayıs’ta ise Ramazan Bayramı’nın birinci günü idrak edilecek.

    KİMLER ORUÇ TUTMALI?

    Diyanet’e göre ergenlik çağına ulaşmış ve oruç tutmasına engel bir mazereti olmayan her Müslümanın Ramazan orucunu tutması farzdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow