hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    22 Mayıs 2018 Mersin imsakiyesi: Mersin’de iftar ve imsak ne zaman, saat kaçta?

    22 Mayıs 2018 Mersin imsakiyesi: Mersin’de iftar ve imsak ne zaman, saat kaçta
    expand

    2018 Mersin imsakiyesi 22 Mayıs akşamı orucun açılacağı şehirde birçok kişinin Diyanet’ten yapılan açıklamaya yönelmesini sağladı. Geçtiğimiz günlerde açılan ilk iftarın ardından il genelinde çeşitli programlar düzenlenmişti. İşte bu yıl için hazırlanan Mersin imsakiyesi ve il il namaz saatlerinin yer aldığı o liste…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin iftar vakti ve imsak saatleri oruç tutan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 milyonluk nüfusu bulunan bölgede 16 saate yakın bir süre boyunca günlük oruç tutulacak. İşte Diyanet’in paylaştığı verilere göre Mersin iftar saatleri ve bölgede oruç başladığı imsak vakti…

    22 MAYIS MERSİN İFTAR VAKTİ  19:54

    Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.

    22 MAYIS MERSİN İMSAK VAKTİ 03:44

    Oruca başlama süresi olarak da bilinen imsak vakti sabaha karşı, güneşin doğmasına yakın bir vakti işaret eder. Güneşin doğmak üzere olduğu esnada ufukta ağıran tanın hafifçe aydınlanmasıyla bu vakit başlamış olur. Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler bu bölgenin aydınlanmasıyla oruca başlamış olurlar. Teknolojinin bulunmadığı eski dönemlerde kişiler bu çizgiye bakarak oruca başlayacakları süreyi belirlerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 MERSİN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ..

    22 Mayıs 2018 Mersin imsakiyesi: Mersin’de iftar ve imsak ne zaman, saat kaçta

    DİYANET’TEN 2018 RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

    Hırs ve tamahkârlıkla cimriliğe, savurganlık ve dikkatsizlikle israfa mahkûm olmak ciddi bir ahlaki yozlaşmanın tezahürü ve neticesi olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla lüks alışkanlıkların zaruret olarak algılanarak ihtiyaç ölçüsünün kaybolmasına, arzularının esiri olan insanın, hayatı israf ve tüketim çılgınlığına çevirmesine karşı ciddi bir tüketim ahlakına, nimet ve sorumluluk bilincine, şükür, kanaat ve paylaşma gibi değerlerin ihyasına ihtiyacın olduğu aşikârdır. Söz konusu ahlakın geliştirilmesi, israf ve onun sebep olduğu bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracak biricik çözümdür. Netice olarak, Allah’ın verdiği her nimetin bir gün hesabının sorulacağının bilinci içinde, nimetler karşısında şımarıp lükse dalmadan ve duyarsızca israfa girmeden her konuda iktisadı merkeze alarak infak ahlakını kuşanmak bizlerin şiarı olmalıdır.

    Bu noktadan hareketle ifade edelim ki, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan mübarek Ramazan ayı, israf ve savurganlıktan uzak, infak ve paylaşmaya dayalı mutedil bir hayatı merkeze almak, derinlikli ve kapsamlı bir muhasebe ile hatalardan kurtulmak için eşsiz bir fırsattır. Bu itibarla rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi Ramazan ayının bütün müminler ve insanlık için her türlü israftan uzak, bilinç ve şükür ile daha güzel bir hayatın ve dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow