hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pasaport nasıl alınır, pasaport için gerekli belgeler neler?

    Pasaport nasıl alınır, pasaport için gerekli belgeler neler
    expand

    Pasaport başvurusu için gerekli belgeler ile birlikte alınan randevunun ardından resmi olarak başvurular gerçekleştirilebiliyor. Çeşitli süreçler ve değerlendirmelerin ardından başvuruda bulunan kişinin incelemesi tamamlanıyor ve uygun görüldüğü takdirde pasaport kişiye ulaştırılıyor. Peki, pasaport nasıl alınır, başvuru için gerekli belgeler neler ve süreç nasıl işliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Pasaport nasıl alınır?” sorusunun yanıtı yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte pasaport alarak yurt dışına çıkış işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler için aşama aşama yapılması gerekenler…

    PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

    • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
    • 2 Adet biyometrik fotoğraf (Vesikalık fotoğraf geçerli değil)
    • Varsa eskiden alınan pasaport
    • Pasaport harcı ve pasaport bedeli dekontları: 01.01.2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, talep edilen sürelerine göre alınacak defter ve harç bedellerinin ödendiğini belgelemek için dekontlar
    • Eğer pasaport başvurusu reşit olmayan ya da engelli olan bir kişi için yapılacaksa muvafakatname de ek olarak gerekiyor.

    PASAPORT BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

    • Başvuru için işlenmesi gereken süreç şöyle;
    • Pasaport yukarıda belirtilen gerekli evrakların tamamını toplayın
    • Pasaportunuzun geçerlilik süresinin ne kadar olmasını istediğinizi belirleyin (Geçerlilik süresine göre ödenecek miktar değişiyor)
    • Pasaport harç ve defter bedelini anlaşmalı bankalardan birine ödeyin

    Anlaşmalı bankalarşöyle; Akbank, Aktifbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatif Bank, Anadolubank, Citibank, Denizbank, BurganBank, FibaBanka, Finansbank, Garanti Bankası, HSBC Bank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odeabank, Şekerbank, T.C. Ziraat Bankası, ICBC Turkey Bank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye Finans Katılım Bankası,Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası

    Pasaport başvurusu için randevu alın (https://epasaport.egm.gov.tr/)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow