hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üretici Zıt Anlamlısı Nedir? Üretici Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Üretici Zıt Anlamlısı Nedir Üretici Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir
    expand

    Her kelimede olduğu gibi üretici sözcüğü adına da bir zıt anlamlı kelime öne çıkmaktadır. Bu kelime farklı yerlerde değişik cümleler içerisinde kullanım imkanı tanıyor. Böylece üretici kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı bir cümle kurmak istendiğinde, öne çıkan kelime değerlendirilebilir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan kelimelerin zıt anlamlı sözcük olduğu yapı üzerinden, üretici kelimesine karşılık olarak da bir kelime bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üretici Zıt Anlamlısı Nedir?

    Üretici kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük ‘tüketici’ kelimesidir. Üretimi gerçekleşen mal ve hizmeti tüketen kişi ya da kişiler tüketici olarak ifade edilir. Tam tersi ürün ve hizmeti ortaya çıkaran kişiler ise üretici olarak bilinmektedir. Birbirine tam anlamıyla zıt olan bu iki kelime farklı yerlerde amaca uygun biçimde kullanım olanağı sağlamaktadır.

    Üretici Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Mal ve hizmeti ortaya çıkarmayı gerçekleştiren kişi veya kişiler üretici şeklinde ifade edilir. Bu kelime için kullanabilecek olan aynı zamanda zıt bir sözcük öne çıkıyor. Amaca uygun değişik yerlerde kullanılabilecek bu kelime ise tüketici sözcüğüdür. Yani tüketim gerçekleştiren, mal ve hizmeti tüketen bireyler veya topluluklardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TDK’ya Göre Üretici Kelimesinin Zıt Anlamlıları

    Türk Dil Kurumu kapsamında üretici kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük tüketici olarak öne çıkar. Hem temel ihtiyaçları hem de kişisel istekleri yerine getirecek mal ve hizmeti tüketen kişi ya da kişiler olarak öne çıkarlar.

    Üretici Kelimesinin Zıt Anlamlıları ile Örnek Cümleler

    Üretici kelimesine karşılık olan gelen tüketici sözcüğü örnek cümleler üzerinden kullanılabilir.

    ‘’Ben tüketici haklarım olduğunu biliyorum.’’

    ‘’Ülkede artan nüfus ile tüketici doğal olarak artış gösteriyor.’’

    Bu şekilde yukarıdaki örnek cümleler de olduğu gibi üretici kelimesine karşılık olarak tüketici sözcüğü zıt anlamlı şekilde kullanılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow