hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir? Yokuş Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir Yokuş Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir
    expand

    Türkçede her kelimenin mutlaka bir zıt anlamlı sözlüğü bulunmaktadır. Yani diğer bir deyişle taşımış olduğu anlamın tersini gösteren bir kelime olarak öne çıkar. Aynı şekilde yokuş kelimesine karşılık olarak da yine değerlendirilen bir zıt anlamlı sözcük öne çıkıyor. Böylece tersi olarak tek başına veya cümle içerisinde kullanım imkanı elde edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir?

    Yokuş kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı sözcük ‘iniş’ kelimesidir. Herhangi bir yerde eğimli olarak yukarı çıkmak yokuş şeklinde bilinirken, tam tersi aşağı inmek iniş şeklinde ifade edilir. Böylece taşımış olduğu bu anlamı ile beraber yokuş kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde değerlendirmek mümkün.

    Yokuş Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Yokuş kelimesi için öne çıkan zıt anlamlı sözcük bir tane kelimedir. Bu kelime yokuş sözcüğünü karşılık olarak tam bir zıt anlamlı eşitlik sağlamaktadır. O kelime ise iniş sözcüğüdür. Böylece bu sözcük farklı yerlerde yokuş kelimesinin zıt anlamlı bir sözcük değerlendirmek istendiğinde kullanılabilir.

    TDK’ya Göre Yokuş Kelimesinin Zıt Anlamlı Sözcüğü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelde Türkçe üzerindeki kelimelerin zıt anlamlarını teyit edebilmek için Türk Dil Kurumu üzerinden bilgi alınır. Bu doğrultuda öne çıkan bilgiler kapsamında TDK üzerinden bakıldığı vakit yokuş kelimesi için iniş sözcüğünü zıt olarak kullanmak mümkün. Taşımış olduğu anlam kapsamında tam olarak yokuş kelimesine karşı değerlendirme imkanı vermektedir.

    Yokuş Kelimesinin Zıt Anlamları İçin Örnek Cümleler

    Öne çıkan yokuş kelimesi için zıt anlamlı olarak iniş sözlüğü öne çıkıyor. Aynı zamanda bu doğrultuda geniş kelimesi birçok farklı cümle üzerinden değerlendirme imkanı tanımaktadır.

    ‘’Bu tepe noktasından arabayla iniş pek kolay olmayacak.’’

    ‘’Onun performansında yaşanan iniş hala sürüyor.’’

    Görüldüğü üzere gerçek anlamı ile beraber aynı zamanda yan anlam üzerinden de iniş kelimesini kullanmak mümkün. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow