hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaleiçi'nde Hırvat sergisi

    Kaleiçinde Hırvat sergisi
    expand

    Kaleiçi'nde Hırvat sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hırvatistan Başkonsolosluğu İşbirliği'nde Kaleiçi'nde Akdeniz kültürünü yansıtan 'Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları' adlı resim sergisi açıldı.

    Kaleiçi'nde ATSO Evi'ndeki serginin açılışını ATSO Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü İsmail Tuna Aras, Antalya Kültür Sanat (AKS) Müdürü Münevver Eminoğlu birlikte yaptı.

    Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, "Hırvat resam Miljenko Bengez'in eserlerinin yer aldığı sergimiz, ATSO'nun katkılarıyla Antalya'daki ilk kültürel etkinliğimiz oldu" dedi.

    Türkiye-Hırvatistan arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin her geçen gün güçlenerek arttığını kaydeden Zerec, "Antalyalı işadamlarının Hırvatistan'da daha fazla yatırım yapmaları için de ATSO ile ilişkilerimizi güçlendiriyoruz, bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Antalya'nın ekonomik başarısını takdirle izliyoruz. Özellikle küresel pazarda marka konumlandırma, otel tedarik zinciri yönetimi, golf turizmi gibi alanlardaki deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Bu gelişmelerin yanında iki ülke arasında öğrenci ve turist değişimi üzerinde de duruyoruz" dedi.

    Akdeniz kültürünü yansıtan sanat eserlerine ev sahipliği yaptıklarını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin önemi üzerinde durdu, ATSO olarak katkılarını sürdüreceklerini vurguladı.

    Hırvat resam Miljenko Bengez'in 23 eserinin yer aldığı sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu, sergi 19 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow