Kronik burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürüyor. Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir. Bu durumun ne kadar farkındayız? Burun tıkanıklığını ne derece önemsemeliyiz? Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
haberin devamını okuBoğazda gıcık ve takılma hissi insanı oldukça rahatsız eden bir durumdur. Boğazda oluşan takılma hissinin birçok sebebi olabilir. İlk olarak boğazda hissedilen takılma ve gıcık hissinin hangi durumdan kaynaklandığına dair bir fikir edinmek gerekmektedir. Sonrasında ise uygulanabilecek doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri arasından uygun olan birisi seçilerek uygulanabilir.
haberin devamını okuGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Ertem Cengiz, nüfusun yaklaşık yüzde 80'inin yaşamı süresince en az bir kez alerjik sorun yaşadığına ve halk arasında 'Saman nezlesi' denilen alerjik rinitin her yaşta görülebileceğine dikkat çekerek alerjinin en etkili tedavisinin alerjenden kaçınma olduğunun altını çizdi.
haberin devamını okuBahar mevsiminde grip ve alerjik rinit gibi hastalıkların birbirine karışabildiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz(KBB) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bulut, “Kış sonu- ilkbahar başlangıcıyla birlikte alerjiler çoğaldı. Birbirine benzer semptomlar oluşturan nezle, grip ve saman nezlesi (vazomatör rinit) sıklıkla birbirine karışmakta hatta bazen birkaçı bir arada bulunarak hastaları zorlamaktadır. Bu nedenle ani ısı ve nem değişikliklerine dikkat edilmelidir” dedi.
foto galeriye gitÖksürüğün bir hastalık değil, bir sağlık sorununun habercisi olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Ertem Cengiz, 8 haftadan uzun öksürük halinde hekime başvurulması gerektiğini dile getirdi. Dr. Cengiz tedaviye ek olarak alınabilecek önlemler için “Bol su, meyve, bitki çayları, et ve tavuk sulu çorbalar tüketmenin yanı sıra, sigaradan uzak durun" diye konuştu.
haberin devamını okuKulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, bebeklerde işitme kaybının geç fark edilmesinin dil gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.
haberin devamını okuYanan gözler, kırmızıya dönebilen veya dönmeyen ve gözyaşı olan tahriş olmuş gözlere sahip olmayı ifade eder. Sulu gözler, gözlerde ağrı, göz akıntısı ve kaşıntı gibi diğer belirtilerle birlikte yanma hissi yaşarsınız. Hava koşulları, alerjiler ve hatta hastalıklar gibi pek çok farklı nedenden dolayı gözleriniz yanabilir.
haberin devamını okuAlerji vücudun bir maddeye ya da bir gıdaya karşı vermiş olduğu tepkiye denmektedir alerjiler genellikle çocuklarda çok fazla yaygındır günümüzde toplum içerisinde insanların yaklaşık yüzde 30'unda alerji tanısı bulunmaktadır alerji hastalığı dış faktörler tarafından tetiklenebilir ve aynı zamanda genetik de olabilir.
haberin devamını okuKronik burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürüyor. Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir. Bu durumun ne kadar farkındayız? Burun tıkanıklığını ne derece önemsemeliyiz ? Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
haberin devamını okuVücudun en önemli savunma mekanizmalarından biri olan öksürüğün, solunum yolundan gelen her türlü virüs, bakteri, yabancı cisim ve mideden gelen asidi dışarıya atmak için oluştuğunu belirten KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, geçmeyen öksürüğün çok farklı nedenleri olabileceğini söyledi. Öksürük geçmediğinde mutlaka doktora başvurulması gerektiğini kaydeden Op. Dr. K. Ali Rahimi, “Geçmeyen öksürük asit reflü, alerjiler, üst solunum yolu enfeksiyonu, astım, bronşit, KOAH belirtisi olabilir” uyarısında bulundu.
foto galeriye gitİşitme kaybının geç tanı konduğunda bebek ve çocukların optimal gelişiminin ve kişisel başarısının, olumsuz yönde etkilediğini belirten uzmanlar, çocuklardaki işitme kaybı yaygınlığı, eğer gerekli tıbbi ve eğitim desteği sağlanamazsa okul başarısını olumsuz yönde etkileyerek önemli ekonomik kayıplara neden olabileceğini belirtiyorlar. (Posta)
haberin devamını okuAkuajenik (suya bağlı) kurdeşen, herhangi bir sıcaklıktaki suyla temas sonrası ortaya çıkan alerjik bir tablodur. Nadiren görülmekle birlikte bazen alerjik şoklara da sebep olabilir. Su ile temas sonrası ciltte kaşıntılı kırmızılıklar halinde kendini gösterir. Hastaya 20 dakika süreyle vücut ısısında ıslak giysi giydirilerek teşhis konulur. Gençlerde ve yetişkinlerde daha sık ortaya çıkar. Akuajenik kurdeşen nedir, akuajenik kurdeşeni olanlar nasıl beslenmelidir?
haberin devamını okuZaman zaman herkes yüzde oluşan kızarıklıklar ve sivilcelerle boğuşur. Ancak bilinmez ki yüzde oluşan kızarıklıklar aslında vücudun size bir mesajıdır. Peki yüzde oluşan kızarıklıklar ne anlama gelir?
haberin devamını okuAnne adaylarında görülen obezite, doğacak bebeklerinde alerji görme olasılığını yükseltiyor. Bu nedenle hamileliğe başlangıç kilosu ve hamilelikte alınan kiloların önemini vurgulayan Besin Alerjisi Derneği Üyesi ve Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan hamilelikteki kilo kontrolünün, bebeklerde oluşabilecek alerjileri önleyebileceğini söylüyor.
haberin devamını okuBahar aylarında görülen ve gözlerde sulanma, kaşınma ya da kanlanmaya neden olan göz alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Dinçer, ciddi göz alerjisi vakalarında doktorların tavsiye ettiği ilaçlar ve tedavi yöntemlerinin kullanılması gerektiğini söyledi.
haberin devamını okuVücuttaki bazı dokularda anormal sıvı birikmesi sonucu oluşan şişkinliktir. Vücudun genelinde oluşabileceği gibi uzuvlarda da oluşabilir. Başka bir tanım ile kılcal damar deliklerinden kanın sıvı kısmı dışarıya fazla geçtiğinde, hücre içi ve hücre dışı sıvının ozmatik basıncı ayarlanamadığında oluşur. Beslenme Danışmanı Yasemin Özen İpek konu hakkında bilgiler verdi.
haberin devamını okuHapşırık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi belirtiler çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırılıyor. Uzmanlara göre, iki hastalığı birbirinden ayırmak için önemli bir kriter var: Yakınmalarınıza ateş eşlik etmiyorsa alerjik rinitinizin olması kuvvetle muhtemel.
haberin devamını okuKulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Akif İşlek, özellikle mevsim geçişlerinde sık görülen alerjiler hakkında, “Çocuklarda uzun vadede kalıcı akciğer hasarına sebep olabiliyor” dedi. Dr. İşlek, hastaların ezbere ilaç kullanmaması gerektiğini vurgulayarak “Gerekli doktor muayenesinin ardından yeni ilaçlara başlanmalı. Alerjinin yanı sıra gelişen farklı enfeksiyonlara karşı ilaç değişiklikleri gerekebilir” diye konuştu.
haberin devamını okuYaz aylarında en sık karşılaşılan alerji türlerinden olan güneş alerjisinin en çok 20-40 yaş aralığındaki kadınları etkilediğini söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bilge Öztürk, “Üzerinde doğal ibaresi bulunan her şeyi vücudunuza sürmeyin, yarardan çok zarar verebilir” diyerek güneş alerjisinin risklerini ve korunma yöntemlerini anlattı.
haberin devamını okuSu alerjisini duydunuz mu ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Bunların hepsi mümkün.
haberin devamını okuİklim değişikliği 21. yüzyılın başından itibaren en büyük sağlık tehditlerinden biri olarak kabul ediliyor. Atmosferik sera gazlarındaki artışa bağlı olarak yerkürede ısı artışının ortalama 1,5 derece arttığı biliniyor. Küresel ısınma sonucunda alerjik rinit ve astım gibi alerjik hastalıkların sıklığında da bir artış gözleniyor. Doç. Dr. Ayşe Bilge Öztürk, alerjik hastalıklar ve iklim değişikliğinin bu hastalıklara etkisi hakkında bilgi verdi.
haberin devamını okuSağlığınızla ilgili bir sorun varsa, vücudunuz küçük de olsa mutlaka uyarı sinyalleri gönderir. İşte dikkat edilmesi gereken üç fiziksel belirti.
haberin devamını okuSağlığınızla ilgili bir sorun varsa, vücudunuz küçük de olsa mutlaka uyarı sinyalleri gönderir. İşte dikkat edilmesi gereken üç fiziksel belirti.
haberin devamını oku1990’lardan beri bitkisel sütler Avrupa’da popüler olmakla beraber yavaş yavaş ülkemizde de inek sütüne bir alternatif olarak raflarda yerini aldı. Hindistan cevizi, badem, soya, yulaf başta olmak üzere bitkisel sütlerin; kenevir, bezelye, kaju, fındık, kinoa, pirinç ve keten bazlı birçok türü bulunmaktadır. Peki bitkisel sütlerin ve inek sütünün içerikleri nasıl? Uzman Diyetisyen Zehra Bora Kara konu hakkında bilgiler verdi.
haberin devamını oku