Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından diş hekiminiz ile gebelik durumunuzu paylaşmanız çok önemli. Hekiminiz gebelik bilgileriniz ile birlikte, uygulayacağı tedavi sürecinde mutlaka ekstra önlemler alacak, sizin ve bebeğinizin sağlığı için dikkat edilmesi gereken durumlarda kadın doğum doktorunuz ile iletişime geçerek tedavi bilgilerinizi paylaşıyor olacaktır. Dt. Pertev Kökdemir yazdı... (Pembenar)
haberin devamını okuDiş Hekimi Şahin Durmuş, kötü ve uygun olmayan protezlerin neden olabileceği problemleri ve çözümlerini sizler için anlatıyor.
haberin devamını okuDiş hekimi Enis Akyürek, normal diş teli takmak istemeyen hastalar için neredeyse hiç fark edilmeyen telsiz ortodontik tedavi ile dişleri düzeltmenin mümkün olduğunu söyledi.
haberin devamını okuDiş Hekimi Dr. Damla Zenar konu hakkında bilgiler verdi.
haberin devamını okuDiş çürümesinin sebepleri; ağız hijyeninin iyi olmaması, tükürük içeriği, genetik özellikler ve çeşitli hastalıklara bağlı olabilir. Karbonhidrat (şeker ve nişasta) içeren besinlerin tüketimi çürümeyi hızlandırabilir. Bu tür yiyecekler arasında süt, soda, kuru üzüm, şeker, kek, meyve suları, tahıllar ve ekmek bulunur. Normalde ağızda yaşayan bakteriler bu yiyecekleri değiştirerek asite dönüştürür ve dişe zarar verirler. Bakteri, yiyecek, asit ve tükürüğün birleşimi, dişlere yapışan plak adı verilen bir madde oluşturur. Zamanla bakteriler tarafından üretilen asitler diş minesini aşındırarak kavitasyona (boşluklara) neden olur.
haberin devamını okuNiğde Diş Hastanesi Başhekimi Yüksel: Dişeti hastalığı ihmale gelmez
haberin devamını okuDiş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, yanlış diş fırçalama tekniklerinin hangi problemlere neden olabileceğini ve dişlerin nasıl doğru fırçalandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
haberin devamını okuBakımlı ağız, sağlıklı bir ilişkinin ayrılmaz parçası. Bakımlı bir ağız için ise diş fırçalama alışkanlığının kazanılması kritik önemde… Bu alışkanlığın mümkün olduğunca erken yaşlarda kazandırılması gerektiğini vurguluyan Prof. Dr. Yumuşhan Günay, ilk süt dişinin ağızda görüldüğü andan itibaren diş fırçalamanın başlaması gerektiğine dikkat çekiyor. Anne ve babanın rol model olmasının altını çizen Günay, fırçalamanın 8-10 yaşından itibaren bir alışkanlık haline dönüşmüş olması gerektiğinin de altını çiziyor.
haberin devamını oku3 yılda 67 bin kişiye ücretsiz sağlık hizmeti
haberin devamını okuÖzellikle sıcak veya soğuk yiyecekler yerken veya içerken, diş fırçalarken hassasiyetten kaçınmak zordur. Bazen de diş temizliği tedavileri yapıldıktan sonra özellikle derin diş temizliğinde diş hassasiyetinin artması normal olabilir. Zamanla bu his azalır. Bunun sebebi diş taşları ile örtülü, diş kökü ve köke yakın bölgelerin temizlik sonrası hava ve yiyeceklerle temas eder hale gelmesi bunun sonucunda da ısı farklılıklarının sinirlere daha fazla aktarılmasıdır. Tükürüğümüzün içindeki mineraller birkaç gün içinde ısı iletimini sağlayan dentin tübüllerini doldurarak dişlerin hassasiyetinin normale dönmesini sağlayacaktır. (Pembenar)
foto galeriye gitAğız ve diş temizliği için kullanılan ağız bakım suları ile ilgili olarak Diş Hekimi İbrahim Barış Parlak, “Ağız bakım sularını 3 ya da 4 haftayı geçmeyecek şekilde kullanmasını öneriyoruz. Çünkü faydasından çok zararı olabilir. Özellikle tat alma duyusunu olumsuz etkileyebiliyor” dedi. Parlak ayrıca yalnız diş hekimi tavsiyesi ile kullanılmasının doğru olacağının da altını çizdi.
haberin devamını okuAğız ve diş temizliği için kullanılan ağız bakım suları ile ilgili olarak Diş Hekimi İbrahim Barış Parlak, “Ağız bakım sularını 3 ya da 4 haftayı geçmeyecek şekilde kullanmasını öneriyoruz. Çünkü faydasından çok zararı olabilir. Özellikle tat alma duyusunu olumsuz etkileyebiliyor” dedi. Parlak ayrıca yalnız diş hekimi tavsiyesi ile kullanılmasının doğru olacağının da altını çizdi.
foto galeriye gitİyi ağız hijyeni sadece görünüm için değil, genel sağlık için de önemlidir. Kötü ağız hijyeni, diş eti hastalığı, enfeksiyon, kemik kaybı, kalp hastalığı ve daha fazlası gibi çeşitli diş ve tıbbi sorunlara yol açabilir. Aşağıda önerilen diş temizliği programınızı sürdürmek için 6 önemli sebepten bahsettim. Dt. Pertev Kökdemir anlatıyor... (Milliyet)
haberin devamını okuAVM'nin içinde stant açarak diş temizliği yapan kişiyle, "Doktor musunuz? Çalışma izniniz var mı?" diye soran, standı görüntülemeye çalışan bir diş hekimliği öğrencisi arasında tartışma çıktı. Tartışma anları öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı.
haberin devamını okuDışarıdaki sıcaklık düştükçe dişleriniz de soğuğu hissediyor. Soğuk havalar, özellikle diş hassasiyeti sorunlarıyla uğraşıyorsanız, dişlerinizde ağrılara neden olabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, kış aylarında daha çok hissedilen diş hassasiyeti hakkında bilgi verdi.
haberin devamını okuDiş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, "Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir." ifadelerini kullandı. Uzman isim diş temizliğine yardımcı besinleri de anlattı.
foto galeriye gitDiş eti enfeksiyonları veya diş apsesi bağışıklık kaynaklarını tüketebilir ve vücudun Koronavirüs gibi virüslerin saldırısına karşı kendini savunmasını önleyebilir. Diş Hekimi Zafer Kazak konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
haberin devamını okuMMO'dan bayram uyarıları
haberin devamını okuDiş eti kanamaları sağlıklı bireylerde fizyolojik durumlarda meydana gelebileceği gibi, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu doğrultuda, diş eti kanamalarının farklı nedenleri bulunmaktadır. Diş eti kanaması rahatsızlığının, ağız kokusu, güçsüz diş eti ve hastayı diş kaybına kadar götürebilecek sonuçları olabileceğini söyleyen Dt. Turgay Malikli ‘Diş eti kanamaları’ hakkında bilgiler verdi.
haberin devamını okuÇocuğun giyinme, yemek yeme, ağız ve diş temizliği, tuvalet alışkanlığı gibi özbakım becerilerinin yaş dönemine uygun kazanımı önem taşıyor. Özbakım becerileri gelişimi için ebeveynlere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, gözlemlemenin ve model olmanın önemine dikkat çekiyor. Uzmanlar, yaş yaş çocukta hangi özbakım becerilerinin olması gerektiğini anlattı.
haberin devamını okuGlobal Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak Konu Hakkında Bilgiler Verdi.Diş eti enfeksiyonları veya diş apsesi bağışıklık kaynaklarını tüketebilir ve vücudun Koronavirüs gibi virüslerin saldırısına karşı kendini savunmasını önleyebilir!
haberin devamını okuBüyükşehir'den miniklere diş sağlığı eğitimi
haberin devamını okuDüzenli ağız ve diş bakımı genel sağlığın korunması bakımından önem taşıyor. Yetersiz ve eksik yapılan ağız ve diş bakımının birçok sağlık sorununun gelişmesinde önemli bir risk faktörü olduğunu, pandemi döneminde her zamankinden daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, 'Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' kapsamında ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik önerilerde bulundu.
haberin devamını okuAğız kokusu olanlarda ilk önce ağız kokusunun sebebinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Diş Hekimi Zafer Kazak, ardından gereken önlemlerin alınmasını söyledi.
haberin devamını oku