Hamilelik döneminde kadınlarda ciddi hormon değişiklikleri olduğundan vücut sistemleri de normalin dışında bir çalışmaya dönemine girebilir. Sindirim ve boşaltım sistemleri hormonların etkisiyle az ya da fazla çalışabilir. Bu da ishal ve kabızlık gibi problemlere yol açar. Hamilelerde ishal şikayeti çok sık görülür. Bir ölçüye kadar bu şikayetler normal kabul edilebilirse de ishal giderecek diyetler uygulanmalıdır. Ayrıca bol su içilerek vücuttaki su kaybı telafi edilmelidir.
haberin devamını okuİstanbul Haliç Sahili'nde zaman zaman deniz yüzeyinde oluşan kirlilik hem kötü bir görüntü oluşturuyor hem de kokuya neden oluyor. Peki, Haliç'teki bu kirliliğin sebebi ne? Kalıcı çözüm için ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Doğukan Yıldırım, Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici'ye sordu.
videoyu izleSon zamanlarda sıkça görülen rahatsızlıklardan karaciğer yağlanmasına karşı uzmanlar uyarıyor. Peki karaciğer yağlanması nasıl oluşuyor ve çözümü neler? Doç. Dr. Özlem Özer Çakır detayları aktardı.
videoyu izleTekrarlayan baş ağrısında genellikle migren ve beyin tümörleri akla gelirken sinüzit unutuluyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
haberin devamını okuHayatı kolaylaştıran internet bankacılığının riskleri de çok. Hem banka hem de müşteri bakımından taşınan riskler kim tarafından karşılanacak? Gelin bir örnekle inceleyelim. Prof. Dr. Erol Ulusoy'un Milliyet'teki yazısı...
haberin devamını okuSağlıklı bir hayat için temiz bir ortamda nefes almak önemli. Ama yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "temiz hava standartlarına" uyan şehir yok. Peki, bu ne anlama geliyor? Şehirleri temiz tutmak için ne yapılmalı? CNN TÜRK ekibinden Samet Güner ve Alper Öztürk, Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk'le konuştu.
videoyu izleSağlıklı bir hayat için temiz bir ortamda nefes almak önemli. Ama yapılan bir araştırmada Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün "temiz hava standartlarına" uyan şehir yok. Peki bu ne anlama geliyor? Şehirleri temiz tutmak için ne yapılmalı? CNN TÜRK ekibinden Samet Güner ve Alper Öztürk, Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e sordu.
videoyu izleOruçluyken adet olmak konusu gündemde… 11 ayın sultanı Ramazan ayında çeşitli ibadetler yapılmaktadır. Müslüman alemi Ramazan ayında oruç tutar ve oruç tutmak için sahura kalkmaktadır. Sahur sırasında birçok insan çeşitli konuları merak eder. Niyet ettikten sonra iftara kadar oruçlu olmaktadır. Oruçluyken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Orucun maneviyatına zarar verecek pek çok durum olmaktadır. En çok merak edilen konular arasında ise oruç sırasında adet olma konusu yer alıyor. Peki ama oruçluyken adet olunursa ne yapılmalı, oruca devam edilmeli mi?
haberin devamını okuİstanbul Sultangazi’de yaşayan genç kadın, tıkalı lavaboyu açmak için satın aldığı kimyasalı gidere döktüğü anda meydana gelen patlamayla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Genç kadın başına gelen olayı anlattı.
videoyu izleDepremin insanlardaki ağız ve diş sağlığını da etkileyebileceğini söyleyen Prof. Dr. Meriç Karapınar Kazandağ, “Gerek deprem bölgesinden gelen hastalarımızda gerekse genel popülasyonda, diş kaynaklı olmayan, başka nedenlere bağlı olan diş ağrılarının görülme sıklığının arttığını gözlemliyoruz. Diş hastalıklarından kaynaklanmayan diş ağrıları nedeniyle dişlerini çektiren birçok hastaya rastlıyoruz” dedi.
haberin devamını okuMarmara'da deniz salyası tehdidi sürüyor. Temizlik çalışmalarıyla deniz yüzeyindeki tabaka kayboldu ancak tehlike denizin dip kısımlarında devam ediyor. Peki Marmara'da kirliliğin önüne geçmek için ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici’ye sordu.
videoyu izleUzmanlar beklenen Marmara depremine karşı tersine göç önlemini masaya yatırdı. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerden taşraya göçün depremin zararını azaltması konusunda çözüm oluşturacağı belirtildi. Peki tersine göç için ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy’a sordu.
videoyu izleDeprem felaketinin ardından yapıların hem mevcut durumu hem de yeniden inşaatı konusu gündeme geldi. Bir binayı güçlendirmek depreme karşı korur mu? Ne yapılmalı? Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Koçak detayları aktardı.
videoyu izleAğız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı da ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ederek bunu gidermek için yapılabilecekleri sıraladı.
haberin devamını okuPsikolog ve Aile Danışmanı Rojin Nazik deprem anında nelere dikkat edilmesi konusunda önemli bilgiler verdi.
haberin devamını okuLiselere Geçiş Sınavı için örnek sorular Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlandı. Her testte yine bol görselli sorular yer aldı. Uzmanlar LGS'de zaman yönetimi için altın uyarılarda bulundu.
videoyu izleKısa zamanda ve kolay alışveriş için tüketiciler, genellikle internet sitelerini tercih ediyor. Ancak kimi zaman iade edilen ürünlerin ücretlerinin geri ödenmesi ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Buse Deviren, TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu ile konuştu.
videoyu izleGeçtiğimiz günlerde navigasyon yardımıyla pizza almaya giden bir kişi uygulamanın yönlendirmesiyle ormanlık alanda kaybolmuştu. Peki navigasyon uygulamaları neden hata veriyor ve ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Buse Deviren, Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık ve Sürüş Uzmanı Mert İntepe’ye sordu.
videoyu izleBasit bir üst solunum yolu enfeksiyonu olan öksürük, uzun süre devam ediyorsa büyük bir sorunun işareti olabilir. Peki, uzun süren öksürüklerin nedeni ne? Öksürük bir türlü bitmiyorsa ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gökçe Demir'e sordu.
videoyu izleİstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda özellikle Bebek ve Kuruçeşme sahilleri küçük ticari teknelerle dolu. Bazı teknelerin kaçak demirlediği iddia ediliyor. Peki, Boğaz görüntü kirliliğinden nasıl kurtulur? Tekne kalabalığını önlemek için ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş'la konuştu.
videoyu izleSon zamanlarda hastanelere grip şikayetiyle başvuranların sayısı arttı. Peki gribe yakalanmamak ve bağışıklığı güçlendirmek için ne yapılmalı? CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer, Dr. Erkan Temizkan’a sordu.
videoyu izleEl ayak ve kafada büyüme kanser belirtisi olabilir. Uzmanlar "şişmeyle karıştırmayın" uyarısında bulunuyor. Peki büyüme belirtisi görüldüğünde ne yapılmalı, tedavisi nedir? CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer ve Kameraman Caner Emre Kınacı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Arif Özbek'e sordu.
videoyu izleRusya – Ukrayna savaşı dünyanın yine gündeminde. Uzadıkça taraflardan gelen tehdit açıklamaları artıyor. Hem NATO hem de Rusya’dan gelen açıklamalar nükleer felaket ihtimalini de ortaya koyuyor. Ukrayna masaya dönmeyince ortaya şu soru çıkıyor. Ya Rusya savaştan galip çıkacak ya da nükleer savaş olacak? Savaştaki tıkanıklığı ve Türkiye’nin barış çabalarını Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay ve Güvenlik Uzmanı İmbat Muğlu aktardı.
videoyu izleSağlıklı ve dengeli beslenmek aşırı kilonun önüne geçmek için başlıca önlemler. Bunun için de tok hissetmek çok önemli. İşte bu durumda vücudumuzdaki tokluk hormonu devreye giriyor. Tokluk hormonu nasıl aktif olur? CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer'in haberini Alper Öztürk görüntüledi.
videoyu izle