İnsan vücudunda en çok bulunan 4. mineralin magnezyum olduğunu ve bu mineralin metabolizma için hayati bir rol üstlendiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, " Günlük beslenmemizde beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ya da pirinç yerine bulgur tercih edersek magnezyum alımımızı desteklemiş oluruz" dedi.
foto galeriye gitİlerleyen yaşlarla birlikte ortaya çıkan kronik rahatsızlıklar, ömrü kısaltırken aynı zamanda yaşlılık dönemini refah içinde geçirmeyi de büyük oranda engelliyor. Fakat bu hastalıklara karşı önlem almak, aslında basit bir tabak değişikliği kadar kolay. Özellikle kalp ve damar sağlığını koruyan, yaşlanmayı geciktiren besinler bu noktada aradığınız desteği sunuyor.
haberin devamını okuUzman Diyetisyen Gözde Karaca konu hakkında bilgiler verdi.
haberin devamını okuİnsan vücudunda en çok bulunan 4. mineralin magnezyum olduğunu ve bu mineralin metabolizma için hayati bir rol üstlendiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, " Günlük beslenmemizde beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ya da pirinç yerine bulgur tercih edersek magnezyum alımımızı desteklemiş oluruz" dedi.
foto galeriye gitRamazanın bitmesiyle birlikte beslenme düzeni ve tüketim alışkanları normale dönmeye başlayacak. Ramazan Bayramı'ndaki geçiş sürecinde ise düzenli bir beslenme şekline alışmak zorlaşabiliyor. Bayramla birlikte şeker seviyesi yüksek olan şerbetli tatlılar, atıştırmalıklar, yoğun besinler de birden hayatımıza dahil oluyor. Oruç sürecinden bayrama, bayramdan ise günlük beslenme düzenine geçme evresinde dikkat edilmesi gereken 9 noktayı Uzman Diyetisyen Olcay Barış tek tek sıraladı.
haberin devamını okuRamazan ayını sağlıklı geçirmek için uyarılarda bulunan Diyetisyen Tuğçe Yılmaz, "Uzun süren açlık sonrası iftar yapılırken farkında olmadan çok hızlı yenilebilir, buna dikkat edip özellikle yavaş yemeli ve iyice çiğnemelisiniz. Hızlı yenen yemek vücutta daha fazla depolanır. İftardan sonra yapacağınız 1 saatlik yürüyüş iftarda yediklerinizin sindirimini ve yağ yakımını hızlandıracaktır" dedi. Dyt. Tuğçe Yılmaz, Ramazan ayının sağlıklı geçirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
haberin devamını okuBeslenme şartlarının günümüz dünyasında doğaldan uzaklaşması ve zararlı gıdaların tüketiminin yaygınlaşması, insan sağlığına ciddi zararlar vermeye devam ediyor. Uzmanların, insan ömrünün kısaldığı açıklamaları tedirgin edici olsa da durumu değiştirmek mümkün. Meksikalıların çok daha önce fark ettiği ve softalarından eksik etmediği besinle sağlığı korumak çok da zor değil. İşte detaylar...
haberin devamını okuDüzce Sağlık Müdürlüğünden ramazanda beslenmeyle ilgili “Hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmek sağlık açısından risk oluşturabilir hem de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir” denildi.
haberin devamını okuYaşam süresi, genetik ve çevresel faktörlerle belirlenen önemli sağlık konularından biri. Beslenme ise bu noktada en önemli etkenlerden biri. Ne yediğini, nasıl yediğiniz gibi değişkenler, aslında uzun olabilecek bir ömürde kısalmalara sebep olabilecek, çeşitli kronik hastalıkların zeminini hazırlayabilecek konuların başında geliyor. Peki 100 yaşını geçenler nasıl besleniyor dersiniz?
haberin devamını okuAlanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Diyetisyeni Şule Yavuz Demir, Ramazan ayı öncesinde vatandaşlara “Ramazanda Sağlıklı Beslenme” konulu seminer verdi.
haberin devamını okuRamazan ayında yeterli ve dengeli beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Diyet Uzmanı Melisa Karataş, “İftar ile sahur arasında en az 3 öğün yemek yenmeli ve mutlaka sahura kalkamaya özen gösterilmelidir” dedi.
haberin devamını okuRamazan ayı, beslenme düzeninin değiştiği ve açlık süresinin arttığı bir dönemdir. Ramazan ayı boyunca yeterli ve dengeli beslenerek kilo yönetiminin de kontrol edilebileceğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “İftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide tüketimi önemli. Ramazan ayı boyunca haftada en fazla 3-4 gün pide tüketilmeli ve miktarı avuç içi ölçüsünü aşmamalı. 1 avuç içi büyüklüğündeki pide 1 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağ içeriyor. Ramazan döneminde elbette pide tüketilebilir ama miktara dikkat edilmeli” açıklamasında bulundu.
haberin devamını okuÖncesinde diyabeti olmayan kadınlarda da görülen gestasyonel diyabet yanı halk arasında bilinen adıyla da gebelik şekeri oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Şeker yüklemesi testi genellikle 24-28. haftalar arasında yapılmaktadır. Gestasyonel diyabet yani gebelik şekeri çıktıysa süreç mutlaka diyetisyen kontrolünde yürütülmelidir.
haberin devamını okuHer zaman en önemli öğün olarak bahsedilen fakat en çok atlanılan öğün olan kahvaltı neden bu kadar önemli? Diyetisyen Elif Bilgin Baş güne kahvaltıyla başlamanın önemini anlattı, kahvaltıda ne yenmeli sorusunu cevapladı.
haberin devamını okuSağlıklı bir yaşam için vücudumuzun ihtiyacı olan öyle besinler var ki olmazsa olmaz! Bilim insanları, insan sağlığına iyi gelen gıdaları açıkladı.
haberin devamını okuBüyükşehir Halk Ekmek Fabrikası 6 ayda 6 milyon ekmek üretti
haberin devamını okuHer zaman en önemli öğün olarak bahsedilen fakat en çok atlanılan öğün olan kahvaltı neden bu kadar önemli? Diyetisyen Elif Bilgin Baş güne kahvaltıyla başlamanın önemini anlattı, kahvaltıda ne yenmeli sorusunu cevapladı.
haberin devamını okuHamilelerin çoğunda bazı şikayetler meydana gelir. Bu şikayetler hamilelikte normal kabul edilse bile anne adayının günlük yaşamını güçleştirebilir. Yaşanan şikayetler ve çözümlerini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güzin Başcı anlatıyor.
haberin devamını oku29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhammed Erzurum, “Risk faktörlerinin en başında sigara geliyor. Sigara, kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm riskini 2 kat artırıyor” dedi.
haberin devamını okuTürk kahvesinin vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğu herkes tarafından biliniyor. Şekersiz tüketildiğinde kalorisi yok denecek kadar az olan Türk kahvesi, metabolizmanın harekete geçmesini sağlıyor. Özellikle bölgesel yağlar kısa sürede parçalıyor. Çok yüksek miktarda antioksidan özelliğe sahip olan Türk kahvesi ile kısa sürede zayıflayabilirsiniz. Peki, Türk kahvesi zayıflatır mı? Türk kahvesi diyeti ile nasıl kilo verilir?
haberin devamını okuGünümüz koşullarında su içmek gibidir, stresliyim demek, kime sorsanız stresten başı ağrır, karnı ağrır, midesi bulanır. Stres ile baş etmeyi bilmediğinizde hayat kaliteniz, düşer, evinizde, işinizde mutsuzluğunuz artar ve mutsuzluğunuz arttıkça ağız açlığınızı besleyerek obez birey haline dönüşürsünüz. Yoğun stres altında olduğunuzu düşünüyorsanız beslenme şeklinizde yapacağınız ufak değişiklikler büyük fark yaratabilir.
haberin devamını okuHavaların soğumasıyla birlikte Covid- 19’un yanı sıra bu dönemde kış hastalıkları da kendini göstermeye başlıyor. Vücudun savunma mekanizması olarak bilinen bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönelmek hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Gözde Akın, bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar ve beslenme önerileri hakkında bilgi verdi.
haberin devamını okuHamilelerin çoğunda bazı şikayetler meydana gelir. Bu şikayetler hamilelikte normal kabul edilse bile anne adayının günlük yaşamını güçleştirebilir. Yaşanan şikayetler ve çözümlerini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güzin Başcı anlatıyor.
haberin devamını okuHer gün aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız biraz da dünyanın en uzun yaşayan insanların sırrına bakmaya ne dersiniz? Yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya başlamak, sağlıklı atıştırmalık seçeneklerini de yeniden gözden geçirmenizi gerektirebilir. Hem sağlık deposu hem de lezzetli birkaç besini günlük olarak tüketmek ise eşsiz bir değişim olabilir.
haberin devamını oku