hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "2020 seçimlerinde ABD Başkanı Trump için tehlike çanları çalıyor"

    2020 seçimlerinde ABD Başkanı Trump için tehlike çanları çalıyor
    expand
    KAYNAK DHA

    Amerika’da ulusal çapta yapılan yeni bir araştırma Başkan Trump için 2020 seçimlerinde tehlike çanlarının çaldığını gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Quinnipiac Universitesi’nin gerçekleştirdiği ve Fox News’in yayınladığı kamuoyu araştırması’na göre Demokrat Parti adayı eski başkan yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump karşısında %53 ile önde. Başkan Trump’ın oy oranı ise sadece %40.

    Araştırma Biden’ın iki düzine civarındaki demokrat başkan adayları içerisinde bir miktar zemin kaybettiğini de gösteriyor. Ancak eski başkan yardımcısı Biden, kadın oylarının %26’sını ve erkek oylarının %50’sini almayı başarırken; demokrat ya da cumhuriyetçi olmayan seçmenlerin oylarında da en yakın rakibinin %30 önünde.

    2020 seçimlerinde ABD Başkanı Trump için tehlike çanları çalıyor

    Fotoğraf: Reuters

    Trump sadece Biden’a karşı zor durumda değil. Sosyalist eğilimleri ile tanınan diğer Demokrat Başkan adayı Bernie Sanders da Trump karşısında olası bir genel seçimde %51’e %42 önde görünüyor. Diğer demokrat adaylardan Kamala Harris %9 puan, Elizabeth Warren %7 puan, Pete Buttigieg ve Cory Booker ise %5’er puan ile Başkan Trump’ın önünde yarışı götürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmaya katılanların %70’i amerikan ekonomisinin çok iyi ya da iyi durumda olduğunu belirtirken sadece %41’i ekonomideki başarının Başkan Trump’a ait olduğunu düşünüyor.

    Sonuçların Başkan Trump’ın ekibini harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Quinnipiac Universitesi araştırma birimi direktör yardımcısı Tim Malloy, “Seçimler bugün yapılsa eski başkan yardımcısı Biden ve diğer Demokrat adaylar Başkan Trump’ı mağlup ediyor. Seçim gününe daha 17 uzun ay var ancak Biden açık farkla önde” dedi.

    Bunun yanında Malloy, Başkan Trump’ın onay oranının hala yüksek seviyede olduğunu da kaydetti. Son araştırmada %42 seviyesinde görünen Trump’ın onay oranı bir Quinnipiac Universitesi araştırmasında aldığı en yüksek oran olan %43’ün yalnızca bir puan altında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow