ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni yaptırım sinyali: Hakkım var

ABD Başkanı Donald Trump, “Ulusal güvenlik gerekçesiyle yıllardır bizi soyan ülkelere tarife koyma hakkım var” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki bir çelik şirketinin üretim tesisine yaptığı ziyarette ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump, çelik sektöründeki toparlanmayı uyguladığı tarifelerle ilişkilendirerek, bu sayede Amerikan şirketlerinin korunduğunu ve üretimin arttığını söyledi. Tarifelerle ilgili ABD Yüksek Mahkemesi kararını aylardır beklediğini aktaran Trump, “Tarifeler olmasaydı, bu ülke şu anda büyük bir sıkıntı içinde olurdu” diye konuştu.

Trump, davayı açanların Çin odaklı kişiler ve Çin'de işi olanlar olduğunu kaydederek, bu kişilerin ABD'yi soymaya devam etmek istediklerini savundu. Bu kararı beklemek zorunda olduğunu dile getiren Trump, “Ulusal güvenlik gerekçesiyle yıllardır bizi soyan ülkelere tarife koyma hakkım var” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Tel Aviv'in F-35 rahatsızlığı! Netanyahu soluğu ABD'nin kapısında aldı

Cenaze Meşhed'e getirildi! Hamaney için son tören

Rusya'dan Trump'a Ukrayna yanıtı: Yanılıyor!

Hamaney'e veda törenlerinde son gün: ABD saldırıları tren seferlerini durdurdu, cenazeye gidenler yolda kaldı!

NATO KARARLARI 2026: Ankara NATO Zirvesi'nde Hangi Kararlar Alındı? İşte Alınan Tarihi Kararlar

