ABD, Ukrayna'ya Patriot gönderecek mi? Kremlin'den uyarı geldi...

Donald Trump’ın son açıklamaları sonrası ABD'nin Ukrayna'ya ek silah ve savunma sistemleri gönderileceği iddiaları gündeme geldi. Dün ise bu konuya dair Kremlin'den uyarı gelmişti...
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceklerini açıklamasının ardından, ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi düşündüğü iddia edildi.
Wall Street Journal'ın (WSJ) ismini vermek istemeyen iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD'nin, Ukrayna'ya ek kaynaklar göndermeyi düşündüğü öne sürüldü.
Buna göre, Beyaz Saray'ın Pentagon'dan Ukrayna'ya Patriot sistemi dahil ek silahların gönderilmesine ilişkin seçenekleri hazırlamasını istediği ileri sürüldü.
Ayrıca diğer ülkelerin Kiev yönetimine daha fazla Patriot sağlayıp sağlayamayacağının da araştırıldığı belirtildi.
Eski bir Pentagon yetkilisi, şimdiye kadar ABD'nin üç, Almanya'nın üç ve Avrupa'daki diğer ülkelerin de toplam bir olmak üzere Ukrayna'ya Patriot sistemi sağladığı ancak bakım sorunları nedeniyle hepsinin aynı anda çalışır durumda olmadığını iddia etti.
Trump'a yakın bir yetkili ise Beyaz Saray'ın savaşı sona erdirmek için yaptığı çabaları destekleyecek bir yasa çıkarılması için milletvekilleriyle birlikte çalıştığını ifade etti.
Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile basın mensuplarının sorularını yanıtladığı esnada, "(Ukrayna'ya) Daha fazla silah göndereceğiz. Göndermek zorundayız, kendilerini savunabilmeleri gerekiyor. Çok ağır saldırı altındalar." ifadelerini kullanmıştı.
RUSYA'DAN UYARI
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:
"Silah sevkiyatlarının sonlandırıldığı veya durdurulduğuna dair kesin bir bilgi verilmedi. Bu konuda birbiriyle çelişen açıklamalar yapıldı. Sevkiyatların devam ettiği aşikar. Avrupalıların da Ukrayna'ya silah sevkiyatlarında aktif rol aldığı aşikar. Bu eylemler, barışçıl çözümü teşvik etme yönündeki girişimlerle uyuşmuyor. Bu durumda Avrupalılar, çatışmaları sürdürme yönünde çizgisini devam ettiriyor."
ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım uygulamaya devam ettiğine dikkati çeken Sözcü Peskov, bunların yasa dışı olduğunu ve her iki ülkenin iş insanlarına zarar verdiğini vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Gökyüzünde peş peşe 3 büyük hareketlilik: Gündüz geceye dönüşecek, meteor yağacak, 6 gezegenden ‘defile’ var!

Hürmüz’deki denklem: Kapatmaya karşı abluka… İlk kim havlu atacak?

Trump'tan Infantino'ya destek: Görevden alınması "korkunç bir hata olur"

Moskova’da renkli karnaval: Kürek sörfü tutkunları nehirde buluştu

Etna faaliyete geçti, uçuşlar durdu
