Aşırı sıcaklar Avrupa'yı esir aldı: Mayıs rekoru kırıldı

Aşırı sıcaklar Avrupa'yı esir aldı: Mayıs rekoru kırıldı

Avrupa'yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası birçok ülkede mayıs ayı rekorlarını beraberinde getirdi. Meteoroloji yetkilileri, yüksek sıcaklıkların ay sonuna kadar süreceğini açıkladı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Hürriyet'te yer alan habere göre; aşırı sıcaklar Avrupa'da yaşamı olumsuz etkilerken, uzmanlar hafta sonuna doğru İspanya’nın bazı bölgelerinde sıcaklığın 40 dereceye ulaşabileceğini bildirdi.

İngiltere Meteoroloji Kurumu, Londra'daki Kew Gardens'da 34,8 derece ölçüldüğünü ve bunun ülke tarihindeki en yüksek mayıs sıcaklığı olduğunu açıkladı. Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü ise ülke genelinde önümüzdeki 10 gün boyunca güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının "yüksek" ve "çok yüksek" seviyelerde olacağı uyarısında bulundu.

Aşırı sıcaklar Avrupayı esir aldı: Mayıs rekoru kırıldı

FRANSA'DA "TURUNCU" ALARM VERİLDİ

Fransa Meteoroloji Kurumu da ülke genelinde özellikle batı bölgelerinde bulunan 352 hava istasyonunda mayıs ayı sıcaklık rekorunun yenilendiğini duyurdu. En yüksek sıcaklık, ülkenin güneybatısındaki Landes bölgesinde 37,1 derece olarak kaydedildi. Fransa'da 96 idari bölgenin 31'i için yüksek sıcaklık alarmı verilirken, bunların sekizinde turuncu alarm ilan edildi. Ülkenin batısındaki Niort ve Nantes kentlerinde sıcaklık 35 dereceyi aşarken, Paris'te termometreler 33 dereceye yaklaştı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İki kişinin spor yaparken, beş kişinin ise serinlemek için girdiği suda boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Spor ve Gençlik Bakanı Marina Ferrari, hava koşullarına bağlı olarak bazı spor müsabakalarının iptal edilebileceğini açıkladı.

Aşırı sıcaklar Avrupayı esir aldı: Mayıs rekoru kırıldı