Borrell'den Lübnan-İsrail uyarısı: Bölge yeni bir savaşı kaldıramaz

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir" dedi.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi.
"AB'NİN LÜBNAN HALKINA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEĞİ BİR KEZ DAHA İFADE ETTİM"
Borrell, yaptığı açıklamada, “Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib ile bir araya geldim. Mavi Hat boyunca gerilimin derhal azaltılmasının nasıl sağlanabileceğini ve herkes tarafından kabul edilebilir siyasi bir çözüme yönelik çabaların nasıl güçlendirilebileceğini ele aldık. Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir. AB'nin Lübnan'a ve Lübnan halkına verdiği güçlü desteği bir kez daha ifade ettim. AB, Güney Lübnan'da barış ve istikrarın korunmasında Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü’nü (UNIFIL) desteklemektedir” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Çin'den Alman uçağına lazer! Kriz patlak verdi: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı...
100’den fazla can alan sel felaketi soruldu… Beyaz Saray Sözcüsü: Takdir-i ilahi
Mısır'da iletişim merkezinde yangın: Telefonlar çekmedi, internet kesildi, uçuşları etkiledi! 22 yaralı var...
Güney Kore’de ikiz pandaların doğum günü kutlandı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack Beyrut'ta: "Hizbullah, Lübnan’ın iç meselesi"