Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı Ramaphosa ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan-Ramaphosa görüşmesine ilişkin şu yazılı açıklama yapıldı:

"Görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail’in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti."

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber