ABD'den New York’a giden İranlı diplomatlara yasak: BM'ye katıl ama alışveriş yapma
ABD, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a gelen İranlı diplomatlara alışverişte sıkı kurallar getirdi. İranlı yetkililerin BM’deki resmi görevleriyle sınırlı alanlara gidebileceği belirtilirken, toptan mağazalardan alışveriş yapmalarının ve lüks ürün satın almalarının kısıtladığını bildirildi.
Haberin Devamı
/
ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'a gelen İranlı diplomatların toptan mağazalardan alışveriş yapmasını ve lüks ürün satın almasını kısıtladığını bildirdi.
/
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yaptığı açıklamada, İranlı yetkililerin "BM Genel Kurulundaki resmi görevlerini yürütmek için BM merkezine gidip gelmeleri gereken alanlarla sınırlı" olacağını belirtti.
Haberin Devamı
ÖNCEDEN İZİN KURALI
/
Pigott, İranlı yetkililerin, New York'taki İran misyonu çalışanları dahil, ABD'de herhangi bir toptan mağaza üyeliği ve alışveriş yapmak için önceden izin almak zorunda olduğunu kaydetti.
/
Sözcü Pigott, İran halkı sıkıntı içinde yaşarken İranlı yetkililerin New York'ta alışveriş yapmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı