Trump’ın açıklamasının ardından Venezuela’da uçuş trafiği durdu
Washington yönetimi ile Caracas yönetimi arasındaki ipler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Venezuela hava sahası kapatılacak" açıklamasının ardından iyice gerildi. Caracas, "Bu kolonyalist bir tehdit ve uluslararası hukukla bağdaşmıyor" dedi. Venezuelalılar yaklaşan olası bir savaşın ayak sesleri nedeniyle tedirgin. Trump’ın açıklamasının ardından Flightradar’a yansıyan görüntülerde Venezuela hava sahasındaki uçuş trafiğinin neredeyse durma noktasına geldiği görüldü. Saat 16.00 sularında ise uçuş trafiğinde hareketlilik arttı.
Haberin Devamı
/
Washington-Caracas hattında "uyuşturucu" iddiasıyla başlayan gerilim iyice arttı. Trump, ABD merkezli Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm hava yolları, pilotlar, uyuşturucu satıcıları ve insan kaçakçıları lütfen Venezuela ve çevresindeki hava sahasının tamamen kapatılacağını göz önünde bulundurun." ifadesini kullandı.
/
Venezuela'dan da Trump'ın bu adımına tepki geldi.Caracas yönetiminden yapılan resmi açıklamada,, Trump'ın hava sahasına yönelik sözleri için "Kolonyalist bir tehdit" denildi.Ayrıca bunun uluslararası hukukla bağdaşmadığını vurguladı.
Haberin Devamı
/
İki ülke arasında gerilim sürerken, Venezuela Hava Kuvvetleri, Maracay kentinde savaş uçakları ve paraşütçülerin katıldığı bir tatbikat düzenledi. Burada amaç Venezuela'nın hava savunma kabiliyetlerini göstermekti.Ancak Venezuela halkı tedirgin."Her güne bugün ne olacağını bilmeden uyanıyoruz" diyorlar.
VENEZUELA HAVA SAHASINDA SON DURUM
/
Flightradar24'ün 30 Kasım tarihli canlı uçuş trafiği haritasına saat 12.26 sularında yansıyan verilere ve görüntülere göre, Venezuela hava sahası neredeyse tamamen boşaldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/
16.15 sularında ise son durum bu şekilde görüntülendi. Uçuş trafiğinin, çoğunluğu küçük uçak olmak üzere arttığı görüldü.