Türk savaş gemileri Burgaz Limanı'nı ziyaret etti
Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM BLACK SEA) Komutası 8. Aktivasyon görevi kapsamında TCG Ütğm. Arif Ekmekçi (A-575) ile Türk mayın avlama gemisi TCG Ayvalık (M-267) savaş gemileri, Bulgaristan'a geldi.
Haberin Devamı
/
Gemiler, ülkenin güneyinde Karadeniz sahilindeki Burgaz Limanı'na demir attı.
/
Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, gemileri ziyaret ederek, mürettebatın Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri ile ilgili çalışmaları konusunda bilgi aldı.
Haberin Devamı
/
Umuryeri'den 10 Ocak'ta ayrılan gemiler, Burgaz'da bulunan Rumen mayın avlama gemisi ROS Ion Ghiculescu (M-270) ve Bulgar mayın tarama gemisi BGS Priboy (M-63) ile birlikte, Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi ve birlikte eğitimler yapılması maksadıyla görevlerine başladı.
/
Gemiler, 19 Ocak tarihine kadar devam edecek harekat süresince, denizdeki eğitim faaliyetlerine ilave olarak Burgaz Limanı sonrası Romanya'nın Köstence Limanı'nı da ziyaret edecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/
Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Komutası 8. Aktivasyon görevi, İstanbul'da 9 Ocak'ta düzenlenen toplantı ile başlamıştı.
/
Haberin Devamı
Haberin Devamı