HANTAVİRÜSLÜ GEMİ İÇİN 'KORİDOR' PROTOKOLÜ: Tenerife Adası’nda büyük endişe

HANTAVİRÜSLÜ GEMİ İÇİN 'KORİDOR' PROTOKOLÜ: Tenerife Adası’nda büyük endişe

Son Güncelleme
HANTAVİRÜSLÜ GEMİ İÇİN KORİDOR PROTOKOLÜ: Tenerife Adası’nda büyük endişe

Hantavirüs vakalarının tespit edildiği Hollanda bandıralı MV Hondius yolcu gemisinin Tenerife Adası’na yanaşacak olması ada halkında endişeye yol açtı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Reklam
Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tenerife halkına hitaben bir mesaj yayımladı.

Ghebreyesus, ada halkının endişelerini anladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Salgın kelimesini duyduğunuzda ve kıyılarınıza doğru bir geminin yelken açtığını gördüğünüzde, hiçbirimizin tam olarak unutamadığı anıların yeniden canlandığını biliyorum. 2020’nin acısı hala gerçek ve bunu bir an bile göz ardı etmiyorum. Bu başka bir Kovid değil. Hantavirüsün mevcut halk sağlığı riski düşük kalmaya devam ediyor. Meslektaşlarım ve ben bunu kesin olarak söyledik ve şimdi size tekrar söylüyorum.”

HANTAVİRÜSLÜ GEMİ İÇİN KORİDOR PROTOKOLÜ: Tenerife Adası’nda büyük endişe

Reklam
Reklam

“RİSK DÜŞÜK, ENDİŞEYE GEREK YOK”

Ghebreyesus, gemideki virüsün Andes hantavirüs türü olduğunu ve bu virüs nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Ancak Tenerife’de günlük hayatını sürdüren halk için riskin düşük olduğunu vurguladı.

Mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu anda gemide semptom gösteren yolcu yok. Gemide bir DSÖ uzmanı bulunuyor. Tıbbi malzemeler hazır. İspanya yetkilileri dikkatli, adım adım bir plan hazırladı. Yolcular, yerleşim alanlarından uzakta, Granadilla’nın sanayi limanına, tamamen kordon altına alınmış bir koridordan, mühürlü, korumalı araçlarla karaya çıkarılacak ve doğrudan ülkelerine geri gönderilecek. Onlarla karşılaşmayacaksınız. Aileleriniz de onlarla karşılaşmayacak.”

Ghebreyesus, gemiyi kabul ettiği için İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e teşekkür ederek, bunun bir dayanışma ve ahlaki görev eylemi olduğunu kaydetti.

“23 ÜLKEDEN 150 KİŞİ HAFTALARDIR DENİZDE”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tenerife’nin tıbbi kapasitesi ve insanlığı sayesinde seçildiğini belirterek, “23 ülkeden yaklaşık 150 kişi haftalardır denizde, bazıları yas tutuyor, hepsi korkuyor, hepsi de ev özlemi çekiyor” dedi.

Ghebreyesus, operasyonu bizzat gözlemlemek üzere Tenerife’de olacağını da açıkladı.

Sıradaki
Haber