İsrail ordusunda bir ayda 7 asker intihar etti

İsrail ordu radyosu, 401. Zırhlı Tugay’da yedek asker olarak görev yapan 24 yaşındaki Roi Wasserstein’in, yaşadığı derin psikolojik travma nedeniyle intihar ettiğini duyurdu. Böylece temmuz ayı başından bu yana intihar eden İsrail askerlerinin sayısı yediye yükseldi.
Gazze Şeridi'nde İsrail ordusundan bir askerin yaşadığı ağır travma sonucu intihar etmesiyle temmuzun başından bu yana intihar eden İsrail askerlerinin sayısı 7'ye yükseldi.
İsrail ordu radyosunun açıklamasına göre, 401. Zırhlı Tugay'da yedek asker olan Roi Wasserstein (24), "görevi sırasında yaşadığı korkunç travmanın" ardından dün intihar etti.
Açıklamada, Wasserstein'in askeri hizmetin dışındayken ölmesi sebebiyle kendisine askeri tören yapılmayacağı ve sivil bir cenaze töreniyle defnedileceği kaydedildi.
Ordu radyosu, Wasserstein'in Gazze Şeridi'nde Tıbbi Tahliye Birimi'nde 300 günden uzun süre görev yaptığına işaret etti.
Haaretz gazetesi ise, temmuzun başından bu yana Gazze'de görev yapan 7 İsrail askerinin intihar ederek hayatına son verdiğine dikkati çekti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Pakistan'da kömür madeninde patlama: 34 madenci hayatını kaybetti

AB’yi karıştıran görüntüler! Fas'tan İspanya toprağına göçmen akını: 24 saatte 49 bin kişi geçti...Sanchez'den yeni açıklama geldi

İspanya'da yangın acil durumu sona erdi: Geride küle dönmüş 77 bin hektar bıraktı

Telegram’ın kurucusu şimdi de Rusya’nın 'kara listesinde'

Trump’ın İran’da seçenekleri tükeniyor: Çıkış yolu masadaki o plan olabilir mi?