KKTC’de kabine değişikliği

KKTC’de kabine değişikliği

Son Güncelleme
KKTC’de kabine değişikliği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kabine değişikliğine gidildi. Girne açıklarında 30 Ağustos'ta meydana gelen gemi faciasının ardından görevden alınan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın yerine eski Başbakan Faiz Sucuoğlu getirildi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun yerine ise Hasan Taçoy atandı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Reklam
Reklam

KKTC'de kabine değişikliğine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu görevden alınırken, bu göreve Hasan Taçoy getirildi.

Kabinedeki bir diğer değişiklik Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda yapıldı. Girne açıklarında 30 Ağustos'ta meydana gelen gemi faciasının ardından görevden alınan Erhan Arıklı'nın yerine eski KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu atandı.

KKTC’de kabine değişikliği

ÜSTEL, ARIKLI'YI GÖREVDEN ALMIŞTI

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından Arıklı'nın görevden alındığını açıklamıştı. Üstel, soruşturma ve yargı sürecinde herhangi bir şüpheye mahal verilmemesi amacıyla bu kararın alındığını belirtmişti.

Reklam
Reklam

FAİZ SUCUOĞLU YENİDEN KABİNEDE

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Faiz Sucuoğlu, 2013 seçimlerinde Cumhuriyet Meclisi'ne girdi. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlığı'na seçilen Sucuoğlu, 2021-2022 yıllarında KKTC Başbakanlığı görevini yürüttü.

Sucuoğlu, farklı hükümetlerde Turizm, Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerinde de bulundu.

HASAN TAÇOY EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI OLDU

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na getirilen Hasan Taçoy ise 1998 seçimlerinde Cumhuriyet Meclisi'ne girdi. Taçoy, farklı hükümetlerde Bayındırlık ve Ulaştırma, Ekonomi ve Enerji, Dışişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

Sıradaki
Haber