Kriz büyüyor: Rusya Hindistan'dan petrol ithal etmeye başladı
Ukrayna'nın özellikle son dönemde Rusya'da petrol tesislerini hedef alması nedeniyle ülkede büyük bir benzin sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki en az 20 bölgede petrol satışlarında kısıtlama var. Hatta geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bunu dile getirmiş, "İstasyonlarda kuyruk oluştuğunu görüyoruz." demişti. Şimdi ise Rusya, Hindistan'dan deniz yoluyla benzin ithalatına başladı.
Uzmanlar, söz konusu ithalatın Rusya'da ham petrol rezervlerinin tükendiği anlamına gelmediğini, ancak Ukrayna'nın saldırılarında zarar gören rafineri ve işleme tesislerinin üretim kapasitesindeki düşüşün akaryakıt arzını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Saldırıların devam etmesi nedeniyle hasar gören tesislerde onarım çalışmalarının da güçleştiği değerlendiriliyor.

Dünyanın önde gelen petrol ihracatçılarından biri olan Rusya'nın ithalata yönelmesi ise olağan dışı bir gelişme olarak değerlendirilirken, bu durumun ülkedeki akaryakıt arzına yönelik baskının arttığına işaret ettiği belirtiliyor.
AFP, yakıt kısıtlamalarının sıkılaştırıldığını ve araç başına 20 litreden fazla benzin satışı yapılmadığını aktardı. Yerel medyaya göre ise bidonla yakıt almak da yasaklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Trump'tan Infantino'ya destek: Görevden alınması "korkunç bir hata olur"

Moskova’da renkli karnaval: Kürek sörfü tutkunları nehirde buluştu

Etna faaliyete geçti, uçuşlar durdu

Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin İran'dan ilk açıklama

ÇÖL DEĞİL, NEHİR! Avrupa'nın can damarı bu hale geldi: Tabanı yürüyüş yoluna dönüştü...

