Meloni'nin isyanı: “Ben kendimi savunabilirim ama diğerleri…” diyerek uyarıda bulundu!

Meloni'nin isyanı: “Ben kendimi savunabilirim ama diğerleri…” diyerek uyarıda bulundu!
Kaynak:Cnnturk.com

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yapay zeka ile üretilen ve kendisini iç çamaşırıyla gösteren sahte görsellerin sanal medyada yayılması üzerine "deepfake" tehlikesine karşı uyarıda bulundu. "Ben kendimi savunabilirim” diyen Meloni, bunu yapamayacak birçok kişi olduğunu da vurgulayarak, dijital içeriklerin paylaşılmadan önce doğrulanması gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, son günlerde sanal medyada yayılan ve yapay zeka ile oluşturulan iç çamaşırlı fotoğraflarına tepki gösterdi.

Kendisini hedef alan "deepfake" görsellerden birini Instagram hesabından paylaşarak kamuoyunu uyaran Meloni, bu teknolojinin manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullanımının yaratabileceği tehlikelere dikkat çekti.

Meloni, “Son günlerde, yapay zeka ile üretilmiş, bazı aşırı hevesli rakipler tarafından gerçekmiş gibi gösterilen pek çok sahte fotoğraflarım dolaşıyor. İtiraf etmeliyim ki, bunları yapan kişi, görünüşümü de oldukça iyileştirmiş. Ancak şu bir gerçek ki, saldırmak ve yalan uydurmak uğruna artık gerçekten her şey kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Meloninin isyanı: “Ben kendimi savunabilirim ama diğerleri…” diyerek uyarıda bulundu

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Durumun kişisel bir mesele olmanın ötesinde olduğunu vurgulayan Meloni, “Deepfake’ler tehlikeli bir araçtır çünkü herkesi aldatabilir, manipüle edebilir ve hedef alabilir. Ben kendimi savunabilirim.” dedi ve bu savunmayı yapamayacak birçok kişi olduğuna dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Meloninin isyanı: “Ben kendimi savunabilirim ama diğerleri…” diyerek uyarıda bulundu

“Bugün benim başıma gelen yarın herkesin başına gelebilir" ifadelerini kullanan İtalya Başbakanı, içeriklerin paylaşılmadan önce doğrulanması gerektiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber