Nepal’de bilanço ağırlaşıyor: 1342 kişi hayatını kaybetti

Nepal’de bilanço ağırlaşıyor: 1342 kişi hayatını kaybetti

Son Güncelleme
Nepal’de bilanço ağırlaşıyor: 1342 kişi hayatını kaybetti

Nepal’in Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesi ve çevresinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 1342’ye yükseldiği bildirildi. Kayıp 4 bin 886 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Reklam
Reklam

Kathmandu Post’un haberine göre Nepal polisi, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1342’ye yükseldiğini açıkladı.

Polis, yaşamını yitirenlerin cenazelerinin 8 farklı bölgeden çıkarıldığını bildirdi. Cenazelerin 360’ı Chitwan’da, 230’u Batı Nawalparasi’de, 222’si Doğu Nawalparasi’de, 192’si Nuwakot’ta, 160’ı Rasuwa’da, 73’ü Gorkha’da, 67’si Dhading’de ve 38’i Tanahun’da bulundu.

4 BİN 886 KİŞİ ARANIYOR

Sel felaketinin ardından kayıp 4 bin 886 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Afet bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri, yardım dağıtımı, cenazelerin çıkarılması ve diğer acil müdahale çalışmalarında 7 bin 912 polis görev yapıyor.

KÖPRÜLER YIKILDI, YOLLAR HASAR GÖRDÜ

Rasuwa bölgesinde 26 Ağustos’ta meydana gelen sel, çok sayıda köprünün yıkılmasına ve yolların zarar görmesine neden oldu. Arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye helikopterler de sevk edildi.

Reklam
Reklam

Sel öncesinde bölgede meydana gelen sismik hareketin kaynağına ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.

UZMANLAR BUZUL ÇÖKMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, ilk değerlendirmelerde deprem olarak açıklanan olayla ilgili verilerini güncelledi. Merkez, 5,2 büyüklüğündeki sismik hareketin kaynağının buzul çökmesi olduğunu bildirdi.

Katmandu merkezli Uluslararası Dağlık Kalkınma Merkezi’nde görev yapan uzmanlar ise selin, dağlık alandan kopan buzul parçalarının tetiklediği çığ nedeniyle meydana geldiğini ifade etti.

Sıradaki
Haber