"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V

Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi’nden bilim insanlarının, 2017’de ilk olarak pangolinlerde bulunan bir koronavirüsü klonlayarak mutasyona uğramış “GX_P2V” adlı söz konusu virüsü ürettiği belirtildi.

Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen bilim insanları, genetiğini değiştirerek “insanlaştırdığı” fareleri GX_P2V ile enfekte etti.
Virüsle enfekte olan her farenin, 8 gün içerisinde öldüğü kaydedildi. Klonlanarak Pekin laboratuvarında birden fazla kopyası saklandığı öne sürülen virüsün insanlara bulaşma riskinin bulunduğunu bildirildi. Çalışma bilim dünyasında tepkiyle karşılandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Kremlin açıkladı: Putin'e 'Gazze Barış Kurulu' daveti geldi

Çin’de alarm zilleri! Ölümler doğumları geçti: Ülke tarihindeki en düşük seviyede…

ÖZEL | 1979 öncesine dönüş mü? İran protestolarının simgesine yakın mercek

Şili'de 'felaket durumu' ilanı: Orman yangınlarında 18 kişi öldü

Trump'tan 'Rus tehdidi' vurgusuyla yeni Grönland mesajı: Artık zamanı geldi
