hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok, güvenlik politikası için harekete geçti

    TikTok, güvenlik politikası için harekete geçti
    expand

    TikTok güvenlik politikalarını iyileştirerek aldatmacaların, sahtekarlıkların yayılmasını önlemeye çalışıyor. Platform bunun için, içerik düzenleme politikalarını güçlendiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya platformunda güvenlik koordinatörü Corman Keenan, "Tehlikeli Eylemler ve Zorluklar" adlı yeni bir politika kategorisi uyguladıklarını duyurdu.

    Keenan içerik oluşturuculardan #SaferTogether (birlikte daha güvenli) hashtag'ini kullanarak haberi yaymalarını istedi.

    TikTok'un ABD güvenlik şefi Eric Han'a göre, şirketin moderatör ekipleri, bu tür olumsuz içeriğin platformlarında yayılmasını sınırlamak için özenle çalışıyor.

    TikTok’un güvenlik atağı, 50 gençten 1'inin tehlikeli TikTok mücadelelerine katıldığı, 300'den 1'inin ise potansiyel olarak ölümcül olan bir mücadeleye katıldığı ortaya çıkmasından sonra geldi.

     

    SAĞLIĞI BOZAN VİDEOLAR

    TikTok, gerçekçi olmayan diyetleri teşvik eden ve zayıflatıcı yeme bozukluklarına yol açabilecek videoları da yasaklamak istiyor.

    İçerik oluşturucularından bazılarının, evde kişilerin kendi kendilerine benlerini çıkarması, klorofilli su içmek ve hatta tıkanıklığı gidermek için buruna diş sarımsak sokmak gibi yarardan çok zarar veren sağlık tüyoları videolarını paylaşmasının önüne geçilmek isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca TRT Haber'e göre kadın düşmanlığı gibi konulardan bahseden videoları yasaklamak için yeni kurallar getiriliyor.

     

    TİKTOK'UN TEHLİKELİ, YANILTICI İÇERİĞİN YUVASI OLMA EĞİLİMİ

    Platformdan çıkan en yeni eğilimler arasında, son zamanlarda viral hale gelen, kamuya mal olmuş kişilerin ölümleriyle ilgili aldatmacalar yer alıyor.

    Buna örnek olarak da TikTok'ta dolaşan aldatmacada, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in çoktan öldüğü ve son yılbaşı videosunun sahte teknoloji ile yapıldığı iddia ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow