hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin en çok tercih edilen sitesi cnnturk.com

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Enstitüsü, Türkiye Dijital Haber Raporu’nu yayımladı. Verileri anket yöntemiyle toplanan rapora göre, Türkiye'nin en çok tercih edilen sitesi cnnturk.com olurken, CNN TÜRK haber kanalı da televizyon kanalları arasında başarısını ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oxford Üniversitesi bünyesindeki Reuters Enstitüsü Türkiye Dijital Haber Raporu’nu yayımladı. Dr. Servet Yanatma imzasını taşıyan rapor Türkiye’de online medyaya ilişkin bugüne kadar yapılan en kapsamlı raporlardan biri olma özelliğini taşıyor.

    Okurların beyanına göre hazırlanan raporda, ankete katılanların yüzde 31'i haftada en az bir kere cnnturk.com'u ziyaret ettiklerini belirtti. Kişilerin yüzde 15'i ise haftada üç veya daha fazla kez cnnturk.com'u ziyaret ediyor. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi seçilen CNN TÜRK'ü sırasıyla Mynet, Hürriyet ve Sözcü izledi. 

    Türkiyenin en çok tercih edilen sitesi cnnturk.com

    Cnnturk.com sitesi ve CNN TÜRK televizyonu güvenilir haber kategorisinde de başı çekti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenilir haber, karmaşık haberleri daha iyi anlama, en güçlü 'bakış açısı ve görüş' kategorilerinde de cnnturk.com, okurlarının oylarıyla ikinci sırada yer aldı. 

    Yüzde 38 haberlerin doğruluğuna inanmıyor

    Araştırma, Türkiye’deki okur davranışları açısından da önemli ipuçları veriyor. Türkiye’deki okurların yüzde 40’ı okudukları haberlerin doğruluğuna inandığını belirtirken, yüzde 38'i haberlerin doğruluğuna inanmıyor. Türkiye'de haberlerin sosyal medya üzerinden paylaşımı da oldukça yaygın. Okurların yüzde 56’sı internette okudukları bir haberi muhakkak paylaşıyor. Yüzde 40’ı ise haberler hakkında yorum yapıyor.

    Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de internet ve sosyal medyada habere ulaşım yüzde 89’luk bir oran ile zirvede. Onu yüzde 77 ile televizyon, yüzde 47 ile gazete ve yüzde 36 ile radyolar izliyor.

    İnternet gazeteciliğine ilgi artıyor

    Son iki yılda haberi önce internetten takip edenlerin oranı yüzde 32’den yüzde 39’a çıkmış durumda.

    Habere ilgi konusunda Türkiye çok üstlerde yer alıyor. Habere ilginin ‘aşırı veya çok’ olduğu ülkelerin başında yüzde 82 ile İspanya ve Brezilya geliyor. Bunları ise yüzde 81 ile Türkiye ve Meksika takip ediyor. Habere ilgide 36 ülkenin ortalaması yüzde 63 olduğu düşünüldüğünde Türkiye’deki katılımcıların habere ne kadar düşkün olduğu ortaya çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda okuyucuların hangi sosyal medyayı tercih ettikleriyle ilgili de önemli bilgiler yer alıyor. Türkiye'deki internet kullanıcıları haberleri sosyal medyada öncelikli olarak Facebook (%54), Youtube (%32), Twitter (%25), WhatsApp (%25) ve Instagram'dan (%17) alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow