hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK sonuç sayfası: YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

    YÖK sonuç sayfası: YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Sınava girenler YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sorarken, kurum tarafından resmi bir açıklama geldi mi?Yabancı Dil sınavına girenler Anadolu Üniversitesi tarafından açıklama bekliyor. İşte sınava dair merak edilen sorular ve cevaplar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Duyuru Anadolu Üniversitesi’nin “sınav başvuru” sayfasında yapılacaktır. Başvurular 26 Eylül 2017 tarihinde alınmaya başlandı, 6 Ekim 2017 tarihinde başvurular sona erdi. Sınava girenler belgeyi 30 Ekim ila 4 Kasım 2017 tarihleri arasında aldı. Sınav 5 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşti. Sınava dair itirazların alındığı tarih ise 6 Kasım 2017 ila 10 Kasım 2017 tarihleri arasında oldu. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Son sınav baz alındığında; 9 Temmuz 2017 tarihinde sınava girildi, sonuçların açıklandığı tarih ise 27 Temmuz 2017. Sınav tarihi ile sonuçların açıklandığı tarih arasında 18 gün fark var. Son sınav 5 Kasım 2017 tarihinde yapıldı. 18 gün baz alındığında en erken 23 Kasım 2017, Perşembe günü açıklanması bekleniliyor?

    SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI ADRESE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    HANGİ YABANCI DİLLERDEN SINAV GERÇEKLEŞTİ?

    YÖK’ün yayımladığı kılavuzda Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce yabancı dillerden sınav yapılmıştır.

    YÖK sonuç sayfası: YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SINAV İTİRAZLARI

    Sınav itirazları 6 Kasım tarihinde başladı, 10 Kasım 2017 tarihinde sona erdi. İtiraz etmek isteyenler sistem üzerinden 10 Türk Lirası istenilen bankaya yatırdı. İtirazın son gününden sonra itiraz dilekçeleri kurum tarafından işleme alındı.

    SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA DA İTİRAZ EDEBİLME DURUMU VAR

    Sorular üzerinden itiraz gerçekleştikten sonra kurum, sonuçlara dair de itiraz edebilme hakkı tanıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra kurum tarafından yayınlanacak olan “Sınav itiraz formu” üzerinden itiraz edilebilir. İtiraz için sistem üzerinden 10 Türk Lirası ödenmesi gerekiyor.

    DOKTORA VE DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA SINAVDAN EN AZ KAÇ PUAN ALINMASI GEREKİYOR?

    Yayınlanan içeriğe göre; doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65puan alınması gerekiyor.

    YDS ile YÖKDİL arasında bir fark var mı?

    Yüksek Öğretim Kurumu her iki sınavın Türkiye’de eşit durumda olduğunu açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow