hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 EKPSS memur kadroları atama puanları açıklandı mı? Kura tercihleri ne zaman?

    2020 EKPSS memur kadroları atama puanları açıklandı mı Kura tercihleri ne zaman
    expand

    ÖSYM tarafından EKPSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra memur adayları EKPSS memur kadroları atama puanları açıklandı mı? Kura tercihleri ne zaman? sorularını araştırmaya başladı. EKPSS ile ilgili detaylar haberimizde..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKPSS(Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan takvim doğrultusunda sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından süreç, tercih kuralarının çekilmesi ile devam edecek. EKPSS sonuçları ve kuraya göre yapılacak tercih işlemleri için, osym.gov.tr adresinde açık kadrolar ve taban puanlarını içeren bir kılavuz yayımlanacak. Adaylar, söz konusu kılavuz doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Peki, EKPSS memur kadroları atama puanları açıklandı mı? Tercih kuraları ne zaman?

    ÖSYM tarafından 81 il merkezinde 15 Kasım 2020 tarihinde uygulanan EKPSS sınavı sonuçları, 17 Aralık tarihinde adaylar ile paylaşıldı.

    EKPSS SONUÇLARINI SORGULAMA

    Memur statüsünde engelli personel istihdamı için gerçekleştirilen sınavın sonuçlarına göre kura tercihleri başlayacak. Ardından süreç, yayımlanan kılavuzda yer alan kadro ve taban puanı bilgilerine göre tercih işlemleri ile devam edecek. ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda, adaylar için sınav ve sonrası süreç için detaylar yer alıyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak EKPSS başvuru kılavuzunu inceleyebilir, süreç ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilir.

    EKPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

    EKPSS  KADROLARI ATAMA PUANLARI 2020 AÇIKLANDI MI?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Kasım tarihinde uygulanan EKPSS doğrultusunda alım yapılacak memur kadroları ve taban puanları için kılavuz yayımlanması bekleniyor. Söz konusu kılavuz sınav sonuçlarının belli olup adaylara duyurulmasının ardından yayımlanacak. Kılavuz yayımlandığı takdirde detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

    EKPSS KURA TERCİHLERİ NE ZAMAN?

    EKPSS kura tercih tarihleri henüz belli değil.  Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak, EKPSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek Tercih Kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır. EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacaktır. Kura kaydı yaptıran adaylar, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabileceklerdir.

    KURAYA KİMLER BAŞVURABİLİR?

    Kuraya ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow