hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

    İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir
    expand

    Taşıdığı anlam ile beraber ilim kelimesi günümüzde birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Köklü bir kelime olması ile beraber aynı zamanda Türkçede yerleşik şekilde değerlendirilir. Anlamı eşliğinde hem eğitim alanında hem de günlük yaşamda kullanıldığını söylemek mümkün. Başta ilim olmak üzere değişik anlamları üzerinden de ele alınan bir kelimedir. Yabancı kökenli bir kelime olmasına rağmen, Türkçe üzerinden anlamı ile önemli bir yere sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlim Ne Demek?

    Kökeni Arapça olan ilim kelimesi Türkçede tek başına veya cümle içerisinde yaygın olarak değerlendirilir. Aynı zamanda anlamı değişik biçimlerde ele alınır ve ifade edilir.

    - Bilim
    - Mecaz olarak ayrıntı, özellik ve nitelik

    Daha çok ilk anlamı olan bilim üzerinden ele alınması eşliğinde günümüzde kullanılmaktadır. Özellikle ‘ilim İrfan’ sözcük grubu ile beraber bütün olarak değişik yerlerde değerlendirilir.

    İlim TDK Sözlük Anlamı Nedir?

    Daha çok Türk Dil Kurumu üzerinden kelimeler genelde bakılır ve buna göre anlamları öğrenilir. Bu doğrultuda ilim kelimesi aynı zamanda ‘bilim’ sözlüğü olarak karşılık buluyor. Evren ve evrendeki olguların, olayların bir bölümünü yöntem ve deney yollarını kullanmak, gerçekliğe dayandırmak suretiyle yasalara ulaşmak bilim anlamına gelmektedir. Böylece bilim ile beraber ilim kelimesinin aynı zamanda eş anlamlı şekilde kullanmak mümkün. Amaca uygun olarak cümle içerisinde ya da tek başına değerlendirme şansı kullanılabilir.

    İlim Kelimesi Üzerinden Örnek Cümleler

    İlim kelimesinin birçok farklı cümle üzerinden ele almak suretiyle değerlendirmek mümkün.

    ‘’Bu okul tam bir ilim İrfan yuvası olmuş.’’

    ‘’Her şeyden önce kendini geliştirmek için ilim öğrenmen gerekiyor.’’

    ‘’Her mesleğin kendi bir ilmi vardır.’’

    ‘’Bir ülkeyi ve insanlığı geleceğe taşıyacak en önemli unsur ilimdir.’’

    ‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’’ (Mustafa Kemal Atatürk)

    Bu şekilde yukarıda olduğu gibi birçok farklı cümle üzerinden bilgi almak ve değerlendirmek mümkündür.

    İlim Ne İçin Kullanılır?

    İlim özellikle başta bilimsel çalışmaları olmak üzere aynı zamanda eğitim üzerinden de ele alınır. Örneğin herhangi bir meslek üzerinden bu mesleğin inceliklerini öğrenmek mecazi olarak İlim öğrenmek şeklinde değerlendirilir. Bu sebepten dolayı günlük yaşamda yaygın olarak kullanılması ile beraber önemli bir yere sahiptir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow