Öğretmen önlükleri böyle olacak: Artık tercih değil, zorunluluk

Öğretmen önlükleri böyle olacak: Artık tercih değil, zorunluluk

Son Güncelleme

Geçtiğimiz yıl ilk uygulama başlamıştı. Bu yıl artık zorunlu hale geldi. Yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlerin önlük giymesi zorunlu oldu. Peki, önlükler nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı standartları belirledi.

Reklam
Reklam

Sınıflarda yeni öğretim yılıyla yeni bir uygulama hayata geçiyor. Öğretmenlerin görevleri sırasında giyeceği önlük artık bir tercih değil, zorunlu olacak.

Bakanlık, yeni kuralları anlatmak amacıyla öğretmen önlüğü standartları kılavuzu hazırladı. Kılavuzla birlikte önlüğün renginden kumaşına cep sayısından kol ve yaka modeline kadar tüm standartlar tek tek belirlendi.

Öğretmen önlükleri böyle olacak: Artık tercih değil, zorunluluk

ÖNLÜKLER ÖĞRETMENLER İÇİN İŞLEVSEL OLACAK

Önlükler beyaz renk olacak. Üç cebi bulunacak modellerde bir cep sol göğüste, diğer iki cep ise alt bölümde sağ ve solda yer alacak. Amaç yalnızca aynı görünümü sağlamak değil. Öğretmenlerin günlük kullanımına uygun, işlevsel sade olması istenirken, mesleğin saygınlığını ve öğrencilere örnek olma niteliğinin gözetilmesi de hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Yeni standartlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda kullanılacak önlükler için geçerli olacak.

Sıradaki
Haber