hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri kapsıyor? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği..

    Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri kapsıyor Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği..
    expand

    Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili dikkat çeken detaylar milyonlarca öğretmenin ve öğretmen adayının gündeminde. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri kapsıyor? İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen 20. Milli Eğitim Şurası’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle, öğretmenlik, kariyer basamaklarının olduğu bir meslek haline gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak; "Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM'ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu düzenleme en kısa sürede yürürlüğe girecektir." dedi. İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili detaylar.

    Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak.

    ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇERİĞİ

    Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'ten geçti. Kanuna göre, öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerinin önü açılacak.

    Buna göre öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanacak. Çalışma şartları, eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacına uygun olarak düzenlenecek.

    Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmen olmak için 10 yıl hizmet ve uzman öğretmenlik eğitim programına katılma şartı aranıyor. Yazılı sınavdan geçenler bu uzman öğretmen unvanını alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başöğretmen olmak içinse, 10 yıl boyunca uzman öğretmen olarak görev yapmış olmak ve yapılacak yazılı sınavda başarılı olmak gerekiyor. Yüksek lisans yapan öğretmenler uzman öğretmen olmak için, doktora yapanlarsa başöğretmen olmak için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Bu da maaşlarına ücret artışı olarak yansıyacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow