hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan açıkladı! İşte 100 bin sosyal konut projesi başvuru tarihleri...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sosyal konut projesi başvuru tarihleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Albayrak'ın açıklamasında yer alan bilgilere göre başvurular 15 Aralık - 15 Ocak tarihleri arasında alınacak. 100 bin sosyal konut projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı birlikte çalışacak. Peki, sosyal konut projesinde yer alan evlerin detayları neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dar gelirli vatandaşın konut sahibi olması adına dönem dönem gerçekleştirilen sosyal konut projesi bu kez kalıcı hale geliyor. Her yıl 100 bin sosyal konut yapımı ile vatandaşların daha uygun şartlarda ev sahibi olması sağlanacak. Projenin koordinesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na mali desteği ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait olacak.

    Bakan açıkladı İşte 100 bin sosyal konut projesi başvuru tarihleri...

    Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlar için projenin ilk adımı atıldı ve protokol imzalandı. İşte konutlar ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar…

    BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

    Bakan Albayrak'ın Twitter hesabı üzerinden başvuru tarihleri ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; Vatandaşlarımızın 20 yıl vade ile kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvurular 15 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYLIK TAKSİTLER NE KADAR OLACAK?

    Yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutar için aylık 894 TL’den başlayan taksitler 140 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

    KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

    Temeller atıldıktan sonra 1 – 1,5 yıl içerisinde konutlar bitirip sahiplerine teslim edilecek.

    SOSYAL KONUT 2+1 VE 3+1 EVLERİ KAÇ METREKARE OLACAK?

    Konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecek. 2+1 konutlar 140 bin TL ile 180 bin TL arasında, 3+1 konutlar ise 160 bin TL ile 210 bin TL arasında olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow