hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1100 TL yardım parası sorgulama e-Devlet! Pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır?

    1100 TL yardım parası sorgulama e-Devlet Pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır
    expand

    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım parası veriliyor. Koranavirüs tedbileri kapsamında 17 günlük tam kapanma kararıyla birlikte 1100 TL pandemi destek başvuru formu e-Devlet sayfası aramaları hız kazandı. Peki, pandemi sosyal destek yardımı devam ediyor mu, başvuru nasıl yapılır? Pandemi destek başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs salgınının devam ettiği bu süreçte Pandemi sosyal destek yardımından faydalanmak isteyenler 3.faz 1100 TL pandemi destek başvuru formu e-Devlet başvurunun nasıl yapıldığını sorgulamaya başladı. 1000 TL pandemi yardımı başvuru sonucu, söz konusu miktar için gerekli başvuruları tamamlayan vatandaşlarca araştırılıyor. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar yardım parası için sonuç sorgulamasının nasıl yapılacağı sorguluyor. Peki, Pandemi sosyal destek yardımı başvuru nasıl yapılır? İşte tüm detaylar..

    PANDEMİ DESTEK YARDIMI NE KADAR OLDU?

    Bilindiği üzere 3. faz dönemi dinamik bir dönem olarak açıklanmış ve 4. faz yerine başvuruların 3. faz döneminden devam edeceği duyurulmuştu. Sosyal yardım ödemeleri devam ediyor ve 1100 TL pandemi başvuruları sürüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana ödenen Pandemi sosyal destek yardımı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz." dedi. 

    PANDEMİ YARDIMI NEREDEN ALINIR?

    Pandemi dönemi için verilen sosyal yardım ücreti başvuru yaparken belirtilen banka adresine gönderilir, banka hesabı belirtilmediyse PTT'den gidip alınabiliyor. Eğer kapatmış olunan banka hesabına para gönderimi yapıldıysa 7-10 gün arasında ödeme PTT kurumuna geri aktarılmaktadır. Ödemenizi tekrar gidip kurumdan alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    İhtiyaç sahiplerine verilen ödemeler için E-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve şifre girişi ile başvuru yapılıyor. 1100 TL pandemi başvurusu, yine aynı ekran üzerinden de sorgulanabiliyor.

    E-DEVLET'TE PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU İÇİN;

    TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

    0- Pazartesi

    2-Salı

    4-Çarşamba

    6-Perşembe

    8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

    Sosyal yardım durumu kapsam dışına çıktı ne demek?

    1100 TL yardım parası sorgulama e-Devlet Pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılırSOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

    AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

    Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

    Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

    Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

    Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

    5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

    5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

    Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

    İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

    PANDEMİ SOSYAL DESTEK SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın. Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU VE SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow