hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğleden sonra altın fiyatları (12 ocak) | Çeyrek altın ne kadar?

    Öğleden sonra altın fiyatları (12 ocak) | Çeyrek altın ne kadar
    expand

    12 Ocak sabah saatlerinde altın fiyatlarında hızlı yükseliş yaşandı. Özellikle Cumhuriyet altını 1000 liranın üstüne çıktı. Saat 11:40'ta fiyat oranları ve fiyatlar içeriğimizde yer alırken, öğleden sonra fiyatlar ne oldu? Fiyatlardaki yükseliş sebebini Anadolu Ajans Finans Analisti İslam Memiş açıklarken, uyarıda bulundu. Yatırımcıların en çok satın aldığı çeyrek altın ne kadar oldu? Oranlara ve fiyatlara dair en güncel haberler içeriğimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doların yükselmesiyle altın fiyatlarındaki yükseliş aynı oranda oldu. Dolar yükseldikçe altın oranlarında yükseliş devam etti. 12 Ocak'ta öğlen saatlerinde son güncel fiyatlar aşağıda yer almaktadır.

    Sabah 13:50 itibariyle, altın ons’ta yükseliş var; genel olarak yüzde 1.19 oranında yükseliyor; 1206.73 liradan satılmaktadır. Gram altında oran yüzde 0.11 arttı; 151 liradan satılmaktadır. Çeyrek altında satış fiyatı 239 lira. Yarım altın 12 Ocak sabah saatlerinde 479 liradan işlem görmekte (Geçen hafta 413 lira idi). Tam altın, Cumhuriyet altınına satış fiyatı olarak yaklaşmaya devam ediyor: 958 lira. Cumhuriyet altını iki hafta önce 991 liradan satılmakta. 22 Ayar bilezik altında ise hafif bir yükseliş gözükmekte gramı 135 lira (Geçen hafta118.887 liradan satılmaktaydı)

    Öğleden sonra altın fiyatları (12 ocak) | Çeyrek altın ne kadar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    12 Ocak sabah saatlerindeki fiyatlar aşağıda yer almaktadır

    Öğleden sonra altın fiyatları (12 ocak) | Çeyrek altın ne kadar

    YÜKSELME SEBEBİ: DOLAR
    Anadolu Ajans’ın muhabirlerinden Bekir Gürdamar’ın haberine göre, AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasalarda dolar kurunun 3,90 lira sınırına kadar yükselmesinin, altının gram fiyatının tarihi zirvesine çıkmasına neden olduğunu belirtiyor.

    MEMİŞ UYARIYOR

    Dolar kurunda yaşanan yükselişlerin ekonomik bir nedeni olmadığını, dolayısıyla fiyatlardaki yükselişleri spekülatif olarak değerlendirdiklerini kaydeden Memiş, "Vatandaşlarımıza bu fiyatlardan alış yönünde pozisyon almalarını tavsiye etmiyoruz." dedi.

    Memiş, altının ons fiyatının 1.180-1.190 dolar bandında hareket edebileceğini kaydederek, gram altın fiyatında ise 149 lira seviyesinin direnç, 144 lira seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getirdi.

    NEDEN ÇEYREK?

    Türkiye'de vatandaşların en çok kullandığı altın türü çeyrek olarak biliniyor. Uzmanlara göre, altının Türklerdeki yeri ve önemi büyük olduğu için, ne ucuz bir altın alma isteğindeler ne de pahalı. Çeyrek altın hem alınabilecek bir durumu var hem de en çok kullanılan altın türü. Düğünlerde, sünnetlerde, özel günlerde, yardım amaçlı zamanlarda kullanılan en değerli altın türüdür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OSMANLI'DAKİ DURUMU

    Osmanlı zamanında Orhan Bey ile altına geçen halk, zaman dilimi içerisinde sarraf alanında lonca teşkilatı üzerinden kendini geliştirmeye başladı. Kanuni Sultan Süleyman zamanından sonra, sarraf işleriyle uğraşan insanların çoğu altını kendi arasında ayırmaya başladı. Sultani denilen bu altınlara, Tam sultani, yarım sultani, çeyrek sultani ile sınıflara ayıran sarraflar, bu sayede altın piyasasındaki düzensizliği sona erdirmek istemişlerdir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow