hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 ürüne fiyat sabitleme olacak mı? Fiyat sabitlemesi olan 20 ürün hangileri?

    20 ürüne fiyat sabitleme olacak mı Fiyat sabitlemesi olan 20 ürün hangileri
    expand

    Enflasyonla mücadele için farklı formüller üzerinde çalışmalar sürerken son dönemde sıklıkla anılmaya başlanan 20 üründe fiyat sabitlemesi politikası ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Peki, fiyat sabitlemesi olacak 20 ürün hangileri?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda enflasyonunda meydana gelen artış sonrasında tüketiciyi zor durumdan kurtarmak için çeşitli çalışmalar yapılmaya başlandı. KDV indirimlerinin ardından bu kez bazı ürünlerde fiyat sabitlemesi gündeme gelmeye başladı. Peki, bu ürünler hangileri olacak?

    20 ÜRÜNE FİYAT SABİTLEME OLACAK MI?

    AK Parti enflasyonla mücadele için yeni fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. AK Parti'nin ekonomi kurmaylarının enflasyonla mücadele için bazı ürünlerin fiyatlarının sabitlenmesi fikrini öne sürdü.

    CNN Türk'ten Arda Erdoğan'ın haberine göre enflasyonla mücadele kapsamında AK Parti kurmayları bazı öneriler üzerinde çalışıyorlar. Öne çıkan fikir ise temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitleyecek bir sistem olması. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.

    FİYAT SABİTLEMESİ OLAN 20 ÜRÜN HANGİLER?

    Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. Bu sayede enflasyonla mücadeleye karşı da önemli bir adım atılmış olacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow