hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 MTV ödemelerinde 2. taksit ödemlerinde son gün ne zaman?

    2019 MTV ödemelerinde 2. taksit ödemlerinde son gün ne zaman
    expand

    MTV 2. taksit ödemeleri için belirlenen sürenin dolmasına sayılı günler kaldı. MTV ödemelerini ilgili tarihler içerisinde ödemeyen mükellefler gecikme faizi ile karşı karşıya kalacak. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MTV’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz 2019 tarihinde başlatılmıştı. Mükelleflerin vergilerini daha kolay ödeyebilmeleri için taksitler halinde alınan vergiler için ilk taksit yıl başında ödenmişti. İkinci taksitler içinse süreç Temmuz ayının başında başlamıştı. Peki, ödemelerde son gün ne zaman ve taksitler nereden ödenebilecek?

    1 Temmuz 2019 tarihinde başlayan (Motorlu Taşıtlar Vergisi) MTV 2. taksit ödemeleri, 31 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek. 
    Tüm araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu MTV her yıl Ocak (1 Ocak – 31 Ocak) ve Temmuz (1 Temmuz - 31 Temmuz) aylarında iki eşit taksit halinde ödeniyor.

    MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

    MTV ödemesi için online olarak ödeyebileceğiniz bir çok farklı sistem mevcut.

    • 1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.
    • 2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.
    • 3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.
    • 4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow