hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

    2019 zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak
    expand

    Kış aylarında trafiğe çıkacak araçlarda zorunlu hale getirilen kış lastiği her yıl belirli tarihler arasında kullanılıyor. Bu tarihler arasında kış lastiği kullanmayan araçlara ise ceza kesiliyor. Peki, zorunlu kış lastiği uygulaması 2019 yılında ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kış lastiği uygulaması için oldukça kısa bir süre kaldı. Araçların kış aylarında yol tutuşunun daha doğru olması ve sürüş güvenliği sağlaması için tercih edilen bu lastikler belirli tarihler arasında araç sürücüleri tarafından kullanılmak zorunda. İşte kış lastiklerinin takılmasının zorunlu olduğu tarih aralıkları…

    KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILMALI?

    Araçlarında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu tarihler her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri oluyor. Buna göre 2019 yılında da kış lastiği kullanacak olan kişiler 1 Aralık’tan itibaren bu lastikleri takmak zorundalar. Aksi takdirde sürücüler trafik cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

    KIŞ LASTİĞİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

    Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özgün'e göre, kış lastiği sadece karlı havalarda değil, 7 derecenin altındaki havalarda takılmalı. Özgün ayrıca lastik alırken tarihine mutlaka bakılmalı, bekletilmiş lastikler özelliğini kaybettiği için kullanmaması uyarısında bulundu.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow