hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Gözler komisyonda!

    2020 asgari ücret zammı ne kadar olacak Gözler komisyonda
    expand

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2020 asgari ücret zam oranını belirlemek üzere toplanacak. Komisyonda yapılacak değerlendirmeler sonrasında ilk ücret ortaya açılacak. Kararın ilk toplantıda çıkmaması durumunda komisyon bir kez daha toplanacak. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak ve komisyon hangi tarihte toplanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 asgari ücreti zam oranı kısa süre içerisinde kesinleşecek. Gözlerin çevrildiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak karar 2020 yılında bir çalışanın alacağı en düşük miktarı gösterecek. İşte asgari ücret ile ilgili tüm detaylar ve beklenen zam oranı…

    ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 2 Aralık'ta toplanacak.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık'ta gerçekleştirecek." ifadelerini kullandı.

    Bu kapsamda komisyonun ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

    “ASGARİ ÜCRET 2 BİN 500 TL OLABİLİR”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem son dakika gelişmelerini kaleme aldı. Erdem’in yazısında yer alan detaylar şöyle; Aslında bu güne kadar yapılan asgari ücret artışlarına baktığımızda yaklaşık bir rakam tahmin etmek mümkün oluyor. Son 10 yıllık artışlara bakıldığında 2016'daki yüzde 30'luk artış dışında tüm zamlar bir önceki yılın enflasyonunun 2-5 puan üzerinde gerçekleşmiş durumda.

    Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminlerinde 2019 yılının enflasyon oranının yüzde 12 civarında olması bekleniyor. Bu rakamdan yola çıkılınca asgari ücretteki artışın yüzde 15 civarında olacağı beklentisi oluşuyor.

    Buna göre net asgari ücret 2.323 liraya ulaşıyor. Bunun üzerine pazarlıklarla yapılacak seyyanen artışların eklendiği düşünülürse 2.500 liralık net rakam da öngörülebilir. Tabi bu rakama ulaşmak için pazarlıkların sonucunu beklemek gerekiyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow