hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 EYT son durum ne? Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar haberleri…

    2020 EYT son durum ne Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar haberleri…
    expand

    EYT haberleri emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son gelişmeleri aktarmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalar yaş şartına takılanların beklentilerinin tersi yönünde olmuştu. Peki, EYT’de son durum ne ve konuyla ilgili gelen son açıklamalar nelerdi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilikte yaşa takılanlar bir süredir konunun yasalaşmasını bekliyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan değerlendirmelerde yaş şartı için farklı çözüm yolları gündeme gelmiş ancak bunların sürdürülebilir olmadığı kanaatine varılmıştı. Konuyla ilgili son açıklama ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan gelmişti.

    BAKAN SELÇUK’TAN EYT AÇIKLAMASI

    Bakan Selçuk "emeklilikte yaşı tutmayanlar" kavramını kullanmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Şu anda bizim EYT bekleyenler, emeklilikte yaşı tutmayan kardeşlerimizin ortalama yaşı 48. Ama dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş, yaşlı olarak kabul edilen bir yaş dilimi değil. Bizim geçen sene emekli ettiğimiz nüfusun ortalama yaşı 52-53 bandında. Yani Türkiye halen yapılan reformların neticesinde 65 yaş ortalamasına ulaşmış değil. Bunun tamamen 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak. Çünkü normalde bu bir reform süreciydi, reform sürecinin sonucunda yaş kriteri tekrar getirildi."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow