hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 askerlik borçlanma tutarları ne kadar?

    2021 askerlik borçlanma tutarları ne kadar
    expand

    5510 sayılı kanununun 41/b maddesi gereğince “Er veya erbaş olarak silâh altında veya yedek subay, yedek astsubay okulunda geçen süreler” borçlanılabilmektedir. Buna ilaveten muvazzaf ve ihtiyat askerlikte er veya erbaş olarak silahaltında geçen süreler, 1/1/1950 tarihinden sonra yedek subay okulunda, 26/6/2019 tarihinden sonra ise yedek astsubay okulunda öğrenci olarak geçen sürelerin borçlandırılmasına imkan sağlanmıştır. Peki, 2021 askerlik borçlanma tutarları ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021 yılı asgari ücret zammı açıklandığından beri en çok merak edilen konulardan biri de SGK borçlanma tutarları oldu. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren birçok konuda 2021 yılında ödenecek tutarlar da netleşti. Askerlik borçlanması 2021 Asgari ücret zammına göre, askerlik borçlanması maliyeti de belli oldu.

    En çok borçlanma er ve erbaşlıkta ya da yedek subay okulunda geçen askerlik süreleri için yapılıyor. Askerliği sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapanların sigorta başlangıç tarihleri askerlik borçlanmasıyla öne çekiliyor. Bu nedenle prim günü eksik olmayanlar da askerlik borçlanması yapmayı tercih ediyor.

    2021 yılı askerlik borçlanma tutarları ne kadar oldu?

    2021 askerlik borçlanma tutarları ne kadar

    Buna göre, 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre yapılacak hizmet borçlanmalarında hizmet borçlanılmasında, borçlanılacak her bir gün için tahakkuk ettirilecek borç tutarı üzerinden ödenecek prim tutarı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örnek; 18 ay askerlik yapan bir kişi 540 günün tamamını asgari ücretten borçlanması halinde toplam 20.606,4 TL ödeyecektir. Borçlanılacak sürenin hesabında ayın 28, 29, 30 veya 31 gün olup olmadığına bakılmaksızın ay 30, yıl 360 gün olarak dikkate alınacaktır. Borçlanılacak sürenin başlangıcı ve bitişinin ay içinde herhangi bir güne rastlaması halinde de ay yine 30 gün alınacak ve borçlanılacak gün hesabı buna göre yapılacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow