hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 emekli zammı belli oldu mu, ne zaman? Emekli maaş zammı ne kadar olacak?

    2021 emekli zammı belli oldu mu, ne zaman Emekli maaş zammı ne kadar olacak
    expand

    Binlerce emeklinin gözü emekli maaşlarının açıklanacağı günde. 2021 yılına girdiğimiz şu günde en çok merak edilen konuların  başında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı. Peki, 2021 emekli zammı belli oldu mu, ne zaman, ne kadar? Konuyla ilgili detaylar haberimizde..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaş zammı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Emeklilere yeni yılda enflasyon oranında zam yapılacak. 6 aylık enflasyon oranına göre Ocak ayı itibariyle zam yapılacak. İşçi emekli aylıklarına her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranı kadar zam yapılmaktadır. Memur emeklilerinin aylıklarının ise toplu sözleşmedeki oran ve enflasyon farkı hesaplanarak artırılmakta.

    2021 emekli zammı belli oldu mu? 2021 emekli zammı ne kadar?

    Zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak'ta belli olacak. Haziran ayından bu yana TÜFE artışı yüzde 7.03 olarak gerçekleşti. Aralık ayında enflasyon sıfır veya sıfıra yakın düzeylerde olursa SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarında ocak ayında yüzde 7 oranında zam yapılması bekleniyor.

    Memur maaşları ve Emekli Sandığı emeklilerinin aylıkları ise toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkına göre artırılacak. 2021 ocak ayında memur maaşlarına yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Bu rakama ayrıca, 2020’nin ikinci yarısındaki enflasyon farkı yansıtılacak. 2020’deki toplu sözleşme zammı olan yüzde 4’ün üzerine 3 puanlık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Böylece memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yüzde 6 oran civarında zam yapılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow