hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün havale, EFT yapılır mı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda FAST ile para gönderilir mi?

    Bugün havale, EFT yapılır mı, 30 Ağustos Zafer Bayramında FAST ile para gönderilir mi
    expand

    30 Ağustos 2021 Pazartesi günü Zafer Bayramı resmi tatili nedeniyle bankaların kapalı olmasından dolayı havale ve EFT gibi para transferi yapmak isteyen kişiler ücretlerin hangi tarihte geçeceğini araştırmayı sürdürüyor. Peki, bugün FAST ile para transferi mümkün mü, 30 Ağustos’ta havale ve EFT yapılır mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftanın ilk gününde çeşitli nedenlerle para gönderecek ya da alacak olanlar havale ve EFT gibi işlemlerin yapılıp yapılamayacağını araştırmayı sürdürüyor. İşte bu işlemleri kullanacak kişilerin bilmesi gerekenler…

    30 AĞUSTOS’TA HAVALE, EFT YAPILIR MI?

    Havale aynı banka arası işlem olduğu için hafta sonu tatillerinde ve resmi tatillerde de gönderim olabiliyor. Örnek olarak Ziraat Bankası’ndan başka bir Ziraat Bankası hesabına para gönderimi havale oluyor ve bu işlem 24 saat gerçekleşebiliyor.

    EFT ise bankalar arası para transferi olduğu normal şartlarda mesai saatleri dışında işlem gerçekleşmiyor. Ancak bankanızın FAST üyeliği varsa FAST üzerinden banka fark etmeksizin para gönderebilir ve alabilirsiniz.

    Bankanızda FAST özelliği yoksa gönderdiniz ya da aldığınız para bir sonraki iş gününde hesaba geçer. Yani 31 Ağustos 2021 Salı günü EFT ücreti hesaba geçmiş olur. Ancak FAST özelliği varsa bu durum beklenmez ve ödemeler anında gerçekleşir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow