hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge haberleri (YENİ) AK Parti’den önemli açıklama

    3600 ek gösterge haberleri (YENİ) AK Parti’den önemli açıklama
    expand

    3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler, polis, öğretmen ve hemşireler tarafından merakla takip ediliyor. Bilindiği üzere 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM’de kabulü halinde memur maaşlarında önemli ölçüde zam yapılmış olacak. Peki, 3600 ek gösterge çıkacak mı? Hemen belirtelim ki konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklama geldi. İşte, 3600 ek gösterge haberlerinde son durum…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili gelişmeler maaşlarında yüksek oranda zam bekleyen polis, öğretmen ve hemşireler başta olmak üzere memurlar tarafından araştırılıyor. Peki, 3600 ek gösterge yasası ne zaman çıkacak? Konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklama geldi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte merak edilen detaylar…

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 3600 ek gösterge ile ilgili soruya, "3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerimize bir düzenleme sözkonusu. Ekonomik disiplin içerisinde uygun bir takvime yerleştirilmesi ve meslekler arası dengeler de gözetilerek yapılmasıdır. Bu şekilde bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması sayın bakan tarafından açıklanacaktır. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, pozitif yaklaşım aynen sürmektedir." yanıtını verdi.

    3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

    Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

    Her ne kadar sendikalar, 3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlilerini kapsamasını istese de şimdilik görünen dört meslek grubundaki; polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergeleri yükseltilecek. Buna göre de 1.2 milyon öğretmen, 280 bin polis, 115 bin hemşire ve 125 bin din görevlisi olmak üzere; 1.6 milyon memur düzenlemeden yararlanacak. Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzeleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek.

    Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Bu da hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak. Düzenleme Meclis’ten çıkıp, uygulamaya girdiğinde de emeklilikte alınacak ikramiye ve maaşa yüzde 20 artış olarak yansıyacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow