hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge nedir? Son dakika 3600 ek gösterge haberleri... Bakan Bilgin'den önemli açıklama!

    3600 ek gösterge nedir Son dakika 3600 ek gösterge haberleri... Bakan Bilginden önemli açıklama
    expand

    Memur ve memur emeklisi olacak kişileri yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. 3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ettiklerini belirten Bakan Bilgin bu konuyu önemsediklerinin altını çizdi. Peki, 3600 ek gösterge nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurların emekli aylığı ve emeklilik tazminatı almasında 3600 ek gösterge üzerinde hesaplama yapılması durumunda ciddi bir fark artışı ortaya çıkıyor. Bu nedenle kamuda çalışan memurlar emekli aylıkları ve emeklilik tazminatında 3600 ek gösterge hesaplaması yapılmasını bekliyor. Konuya ilişkin oldukça önemli açıklama ise Bakan Bilgin’den geldi.

    BAKAN BİLGİN’DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında “Değerlendirdiğimizde birkaç hususta düğümlendiğini görüyoruz meselenin. Bu sadece ücret artışı değildir, bunlardan çok önemlilerden bir tanesi de 3600 meselesidir. Biz konfederasyonlarımızın verdiği bu teklife karşı 3600 meselesinin bu sözleşme sürecinin içerisinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsiyoruz. Bu teklifi kabul ediyoruz ve bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü bu teklifle ilgili de daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar var. Bu çerçevede devlet bu sorunu çözme konusunda süreç içerisinde gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.

    3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor.

    Ek gösterge maaşı ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. Bu nedenle memurların talepleri 3600 ek gösterge yönünde. Konu hakkında uzlaşı sağlanması halinde milyonlarca memuru yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanmış olacak.

    Bakan Bilgin'in açıklamalarının tamamı ise şu şekilde;

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow