hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge nedir, ne zaman çıkacak? (Son dakika 3600 ek gösterge haberleri)

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Çelik, önümüzdeki günlerde müjdeli haberin verileceğini belirtti. Peki, tam olarak 3600 ek gösterge nedir, ek gösterge kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika 3600 ek gösterge haberleri kapsamında oldukça önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik binlerce kişiyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili “yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

    ÖMER ÇELİK’TEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, polis, öğretmen, din adamı ve hemşirelere verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü hakkındaki soruyu şu şekilde cevapladı:

    "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

    Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan bir tanesidir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına geliyor. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1’inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı da aynı olmuyor.

    NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Konuyla ilgili resmi bir tarih açıklaması gelmese de çalışmaların tamamlanmasının ardından ek gösterge müjdesinin yeni yılda duyurulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow