hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?

    3600 ek göstergede son durum ne 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak
    expand

    Memur ve memur emeklisi zam oranı için görüşmelerin yapıldığı esnada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki, 3600 ek göstergede son durum nedir, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge ile ilgili müjdeli haber  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti. Bakan Bilgin açıklamasında bu meseleyi önemsediklerinin altını çizerek konunun Meclis’te çözüleceğini hatırlatmıştı. İşte göstergede son durum…

    3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk açıklamasında “Biz konfederasyonlarımızın verdiği bu teklife karşı 3600 meselesinin bu sözleşme sürecinin içerisinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsiyoruz. Bu teklifi kabul ediyoruz ve bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü bu teklifle ilgili de daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar var. Bu çerçevede devlet bu sorunu çözme konusunda süreç içerisinde gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

    İkinci açıklamasında ise "3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır. Biliyorsunuz bu kanun gerektiriyor, biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM'nin inisiyatifindedir o, kanun çıkarılması gerekiyor. Ama biz çalışmayı yapacağız ve bunu Bakanlık olarak taşıyacağız, onu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yani Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra konu Meclis’e taşınacak ve süreçle ilgili karar verilecek.

    3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

    Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

    Ek gösterge öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi birçok memuru kapsayacak.

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKAR?

    Bakanlık tarafından çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak Bakanlığın çalışmaları tamamlaması gerekiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow