hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı!

    ABD enflasyon verileri 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak Piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı
    expand

    Küresel piyasalarda gözler bugün ABD enflasyonu ve tahvillerinde. Ekonomistler enflasyonun bu yıl yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde kalacağını öngörüyorlar. Peki, ABD enflasyon verileri 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte ABD enflasyon verileri açıklama saati..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD enflasyon verisi, pek çok finansal göstergeyi etkileyecek olmasından dolayı, Türkiye'deki yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenen faiz artırımının zamanlaması açısından önemli. Ardından perşembe günü açıklanacak üretici fiyatları endeksi verisi de yine yüksek önemde takip edilecek. FED Başkanı Jerome Powell'ın dünkü konuşmasında, “Araçlarımızı ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacağız" şeklindeki değerlendirmesi öne çıktı.

    ABD ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Altın yatırımcısı için haftanın en kritik verisi, bugün Türkiye saati ile 16:30’da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi. Uzmanların değerlendirmelerine göre, ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenen faiz artırımının zamanlaması açısından önemli. Beklentilerin üzerinde gelen veri; bir yandan FED faiz artırımının tahmin edilenden daha erken olma ihtimalini kuvvetlendirirken, diğer yandan da ons altın fiyatlarında yukarı yönlü bir harekete sebep olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow