hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD tarım dışı istihdam verileri ne oldu? İşte ABD Ocak 2023 tarım dışı istihdam verisi

    ABD tarım dışı istihdam verileri ne oldu İşte ABD Ocak 2023 tarım dışı istihdam verisi
    expand

    Bu hafta para piyasalarını yakından ilgilendiren global gelişmeler yaşandı. Fed, ECB ve İngiltere Merkez Bankaları faiz kararlarını duyurdu. Aynı zamanda ABD’de tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Peki, piyasaların kilitlendiği ABD tarım dışı istihdam verileri ne oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para piyasalarına yön verecek önemli verilerin açıklanacağı haftada gözler ABD’de olacak. Önce Fed’in kararı ardından da tarım dışı istihdam verileri ekonomistler tarafından merakla beklenmeye başlandı. İşte verilerin tarihleriyle ilgili detaylar...

    ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİ NE OLDU?

    3 Şubat Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri (beklenti 175 bin, önceki 223 bin) açıklandı. Bakıldığında bunlar direkt olarak merkez bankalarının para politikalarına ilişkin ve piyasaya yön verecek datalar olacaklar. Piyasa faiz görünümüne yön verebilecek aylık ABD tarım dışı istihdam raporunu sabırsızlıkla bekliyordu. Veri Türkiye saatiyle 16:30'da açıklandı. ABD Ocak 2023 tarım dışı istihdam verisi, 443 bin olarak açıklandı.

    GLOBALDE FAİZ KARARLARI NELER OLDU?

    İngiltere Merkez Bankası 50 baz puanlık artışla faiz oranını yüzde 4'e yükseltti. Bu, son 14 yılın en yüksek oranı. Aralık 2022'de de faizde artışa gidilmiş ve yüzde 3,5 olarak açıklanmıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.50-4.75 aralığına çekti. Karar oybirliğiyle alındı.

    Avrupa Merkez Bankası, beklendiği gibi yılın ilk toplantısında da faiz artırdı. Banka politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 3 seviyesine yükseltti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow